Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Ben jij ook zo’n klusser? Tips om nooit naast je schoenen te lopen

Wanneer je van klussen houdt, is het natuurlijk altijd leuk om aan diverse projecten te beginnen. Maar onthoud wel enkele basistips om de klus goed uit te voeren. Hier vind je ze op een rijtje.

Veiligheid staat vooraan

Welke klus je ook begint: zorg er altijd voor dat de veiligheid voorop staat. Dat betekent dat jij of iemand om je heen niet op een of andere manier gewond kan raken wanneer er wordt gewerkt met apparaten. Bij apparatuur dien je altijd de veiligheidsvoorschriften te lezen.

De juiste kleding voor de klus

Natuurlijk begin je niet in je nette kleding aan een klus: je zorgt voor sterke en veilige kleding waar je goed mee kunt werken. Zo voorkom je dat je brandwonden of wellicht botbreuken oploopt. Met nieuwe werkschoenen voorkom je (permanente) blessures aan je voeten: er kunnen altijd gereedschappen of andere zware spullen vallen.

Maak een checklist

Inventariseer van tevoren wat je denkt nodig te hebben voor je klus(sen). Dit kan gaan van diverse schroeven tot schoonmaakmiddelen. Er komt namelijk veel meer bij een klus kijken dan je denkt. En het is natuurlijk ook vervelend als je lekker wilt beginnen aan de klus en je een onderdeel niet op voorraad hebt.

Gebruik goed gereedschap

Wellicht ten overvloede, maar met juist gereedschap kan je al flink het verschil maken. Ga voor bewezen apparaten die duurzaam zijn en een stuk langer meegaan dan de goedkopere onbekende merken. Goedkoop kan zomaar duurkoop zijn. Leen of huur desnoods apparatuur als het te duur is om te kopen.

Sluit gas, water en elektra af

Bij de grotere klussen is het vaak belangrijk om het gas, water en elektra af te sluiten. Zo kan je altijd veilig werken aan stopcontacten, leidingen en andere zaken. Zorg er wel voor dat je een lichtbron op accu meeneemt, zo heb je in ieder geval een hulpstuk als het donker wordt.

0