Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Vanuit huis werken heeft zijn voordelen

Posted on

Met de huidige moderne technieken is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om vanuit huis te werken. Vooral als je een gezin met kleine kinderen hebt, kan thuiswerken zeer efficiënt zijn. Je kunt tijdens het werken op de kinderen passen, zodat je hier geen oppas voor hoeft te regelen. Je hoeft er ook geen grote investering voor te doen, enkel wat tweedehands kantoormeubelen is voldoende. Thuiswerken levert voor zowel de werkgever als de werknemer de nodige voordelen op.

Optimale balans tussen werk en privé

De balans tussen werk en privé is voor de meeste werknemers die voor thuiswerken kiezen de voornaamste reden. Op kantoor ben je enkel met je werk bezig. Thuis kun je ook snel even de was in de wasmachine doen, je kind in bed leggen of de afwas tussendoor doen. Hierdoor zullen de huishoudelijke taken je ook veel minder zwaar vallen dan als je na een lang werkdag nog moet schoonmaken. Onderwijl hoef je betreffende productiviteit niet in te leveren.

Veel efficiënter

Naast het feit dat je je huishoudelijke taken veel efficiënter kunt verdelen, blijkt dat je de werkzaamheden voor je baas ook veel efficiënter uitvoert. Het schijnt dat thuiswerkers veel meer werk verzetten als ze vanuit huis werken dan vanuit kantoor. Als werkgever is het dus zeker de moeite waard om je werknemers thuis te laten werken, want efficiënter werken houdt ook kostenbesparing in.

Minder kans op ziekte en lichamelijke ongemakken

Het is een feit dat als je in een omgeving vertoeft waar je je lekker voelt, je minder vatbaar bent voor ziektes en lichamelijke ongemakken. De thuisomgeving waar je thuiswerkt is zo’n omgeving. Je zult je dus niet zo snel ziek melden als dat jouw collega’s doen. Ook dit is voor de werkgever een groot voordeel, want hij kan veel meer op zijn werknemers vertrouwen en ziekte-uren kosten ook geld.

Niet in de file staan

Vooral diegenen die in de Randstad wonen, weten er alles van: files. ‘s morgens uren in de file staan en ‘s avonds nog eens een keer. Reken maar eens uit hoeveel uur jij per week in de file staat, dan zul je nog schrikken. Tijd dat je enkel maar gefrustreerd bent en eigenlijk veel beter kunt gebruiken. Met thuiswerken kun je deze uren volledig besteden aan je werk en je thuissituatie.

0