Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Vanuit huis aan je conditie werken doe je zo!

Posted on

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen door de Corona crisis aan zijn gekomen. Enerzijds is dat te wijten aan het feit dat de sportscholen lange tijd dicht waren en we veel thuis zaten, en aten. Anderzijds blijkt dat veel mensen moeite hebben met de draad, wat betreft work outs, weer op te pakken. Toch is het belangrijk om aan beweging te blijven doen en dat kan ook gewoon vanuit huis. Tegenwoordig heb je namelijk allerlei instructievideo’s op Youtube staan die jou goede oefeningen geven. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om 1 of 2 apparaten te kopen, om jezelf op die manier wat meer te dwingen. Zo is de Fitbike Ride 6 een erg fijne hometrainer. Ben jij ook op zoek naar manieren om weer aan je conditie en lijf te werken? Lees dan snel verder voor wat handige tips!

Grijp dingen uit je dagelijks leven aan om in beweging te blijven

Als je niet veel tijd hebt om te sporten, moet je juist elke mogelijkheid aangrijpen om meer te bewegen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift. Op die manier zorg je ervoor dat het bewegen onderdeel wordt van je leefstijl. Zie dus het leven als een grote oefening en je zult ontdekken dat je op allerlei manieren jezelf fit kunt maken. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van de ‚oefeningen’ die je in jouw dagelijks leven tegen komt. Beter is het om per dag een half uurtje hiervoor uit te trekken, je zult merken dat het al snel een dagelijkse routine wordt die je bijna geen moeite meer kost. Daarnaast kan het de perfecte afwisseling zijn als je nog vanuit huis werkt.

Oefeningen voor thuis

Kies je ervoor om thuis oefeningen te gaan doen, begin dan met push-ups, dat is namelijk één van de beste en simpelste oefeningen die je kunt doen. Push-ups zijn niet alleen goed voor armen en benen, je versterkt er ook je buik- en borstspieren mee en je conditie wordt er snel beter van. Daarnaast train je er ook je bekken mee. Is het in het begin te zwaar, hou je knieën dan op de vloer of druk jezelf op vanaf een verhoging zoals de bedrand.

Wil je rustig aan beginnen en merk je aan je lijf dat het van sporten snel vermoeid is? Een dagelijkse wandeling na de lunch of het avondeten doet meer voor je lichaam dan je denkt. 20 tot 30 minuten wandelen na het eten verbetert niet alleen je conditie en je bloedsuikerspiegel, je valt er ook nog van af. Uit onderzoek blijkt dat wandelen net zo effectief kan zijn als stevig sporten, mits je echt vijf tot zes keer per week wandelt.

Je hoeft niet altijd tot het uiterste te gaan

In 2002 baarde het boek ‘The Once a Week Slow Motion Fitness Revolution’ opzien met de bewering dat je fitter en sterker wordt door één keer per week 20 minuten langzaam te trainen met gewichten. De bedoeling is dat je heel langzaam met lichte dumbbells traint. Je tilt het gewicht in 10 seconden en laat het in 10 seconden weer zakken, waarna je weer tilt. Je spieren geef je tijdens de oefeningen bij voorkeur geen rustmomenten. De spierspanning blijft zo constant, waardoor de vetverbranding en het spierversterkende herstelproces optimaal zijn. Je gaat door tot je de handeling niet meer kan herhalen.

De methode is inmiddels ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Deze vorm van krachttraining moet je wel afwisselen met conditietraining.

0