Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Supplementen om de winter goed en gezond mee door te komen

Posted on

Gezond door de winter komen

In de winter is het verstandig om meer vitamines tot je te nemen dan je bijvoorbeeld doet in de zomer. Dit is om meerdere redenen belangrijk. Allereerst zorgen de vitamines ervoor dat je vitaler bent in de winter. Maar aan een gebrek aan vitamines kleven ook meer risico’s. In de winter ben je namelijk veel meer vatbaar voor ziekten. Dit heeft als reden dat bacteriën in de winter zich makkelijker kunnen verspreiden dan in de zomer. Ook is er minder zon in de winter. Maar welke supplementen heb je nodig om de winter op een goede manier door te komen?

Vitamine D

Een zeer belangrijke vitamine die je in de winter moet gebruiken is vitamine D. Je kunt misschien stellen: ‘Ja ik eet gezond, waarom zou ik vitamine D nodig hebben? Dat zit toch in mijn voeding?’ Dit is echter een misvatting. Weliswaar zit vitamine D in bepaalde voeding, maar dan in kleine hoeveelheden. Dit terwijl vitamine D een erg belangrijke vitamine voor je gezondheid is. Niet alleen bevordert deze vitamine D de vitaliteit, maar het is ook nog eens belangrijk voor je botten en tanden. Het nadeel is dan ook dat Vitamine D vrijwel niet uit voedsel te halen is. Vitamine D valt echter wel uit de zon te halen, maar het nadeel van de winter is dan weer dat er dan weinig zon is. Daarom is het belangrijk om vitamine D tabletten te nemen in deze periode. Vooral ouderen zijn snel vatbaar voor een vitamine D-tekort en die moeten dus helemaal dit supplement gebruiken.

Omega 3

Omega 3 is zeer belangrijk voor de gezondheid. Het is namelijk heel erg goed voor bloedvaten, hart en je huid wordt er ook mooier door. Het is dus ook belangrijk om omega 3 tot je te nemen. Omega 3 is vooral te vinden in vette vis. Je kunt daarbij denken aan haring, zalm, makreel en natuurlijk ook tonijn. Probeer daarom in de winter ook extra veel vis te eten, zodat je lichaam veel Omega 3 aanmaakt. Lust je echter geen vis, of heb je geen zin om regelmatig vis te eten? In die gevallen kun je ook olijfolie Omega 3 aanschaffen. Deze olijfolie is erg gezond en je kunt er verschillende soorten voedsel mee bakken. Zo voeg je aan al je voedsel een beetje Omega 3 toe en dat is natuurlijk ideaal om de wintermaanden mee door te komen! Natuurlijk zijn er ook supplementen van Omega 3 te koop, bijvoorbeeld bij Wellvita. Het is bij deze supplementen wel van belang om op de kwaliteit te letten.

0