Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Ontdek het online gamen, samen met vrienden of alleen en geniet van 2 t/m 12 juni van extra aanbiedingen in de PS store. 

Posted on

Als je een Playstation4 (PS4)of Playstation5 (PS5) bezit en je hebt PlayStation Plus nog niet geprobeerd, dan loop je nogal wat mis. PlayStation Plus is een abonnementsservice voor de consoles van Sony waarmee je allerlei voordelen krijgt, zoals de mogelijkheid om online multiplayer te spelen en elke maand gratis games te proberen. Als je je afvraagt ​​wat er precies is inbegrepen bij PlayStation Plus, hoeveel het kost en wat er bij komt kijken, dan ben je hier aan het juiste adres. We gaan dit alles en meer in deze blog behandelen. 

Wat is PlayStationPlus? 

PlayStation Plus (PS Plus) is de abonnement service van Sony die in 2010 van start ging en gratis games, exclusieve kortingen, proefversies van games en automatische software-updates biedt. De voordelen zijn in de loop der jaren veranderd, hoewel de kern van de service hetzelfde blijft. In 2022 onderging PS Plus zijn grootste transformatie tot nu toe, waarbij de service werd opgedeeld in drie niveaus: Essential, Extra en Premium. Als je PS Plus vóór dit punt hebt gebruikt, is alles wat je wist over de service inbegrepen in het Essential-lidmaatschapsplan. Als je extra functies wil, vind je deze in de Extra- en Premium-abonnementen. Kijk wel goed of er bepaalde hardware of gadgets nodig zijn om deze te kunnen spelen!

De online multiplayer

Voor velen is de grote aantrekkingskracht van PS Plus de online multiplayer. Wil je samen met anderen je PlayStation-games online spelen, dan kan dat niet zonder PS Plus. De enige uitzondering hierop zijn gratis te spelen games zoals Fortnite. Het tweede voordeel zijn de meegeleverde games, die per niveau verschillen. Op alle niveaus krijgen PS Plus-leden ook extra korting in de PS Store, zelfs bovenop een reeds verlaagde prijs tijdens de uitverkoop.

Andere voordelen zijn exclusieve game content (zoals skins en wapens), 100 GB cloudopslag (om je games in de cloud op te slaan) en Share Play (waarmee je PlayStation-games kunt spelen met je vrienden, zelfs als ze die niet bezitten.) Een exclusief PS5-voordeel is Game Help, beschikbaar op alle niveaus. In sommige games kun je op de PlayStation-knop drukken om tips weer te laten geven over de game die je speelt. Denk aan tactieken, geheime routes, enzovoort.

Als je je abonneert op het Premium-abonnement, kun je een aantal games uitproberen voordat je deze koopt. Handig is dat de voortgang en trofeeën worden overgedragen als je besluit om ze te kopen. Je kunt ook games op je pc spelen dankzij de cloud streaming functie. 

Daarnaast zijn er tal van acties en speciale aanbiedingen. Zo kun je in de periode van 2 t/m 12 juni, wanneer Playstation de ‚Days of play’ organiseert, genieten van extra aanbiedingen in de PS store. Zo kun je Playstation Plus in die periode kopen met 25% korting. Het ideale moment om het te proberen als je er nog niet bekend mee bent! Ga naar KaartDirect, koop een Playstation kaart en je kunt meteen gebruik maken van Playstation Plus en online gamen!

Welke games worden geleverd met PlayStation Plus?

Welke games je bij PS Plus krijgt, is afhankelijk van je lidmaatschap niveau en wanneer je je aanmeldt. PS Plus geeft elke maand verschillende games weg, beschikbaar op alle niveaus. In totaal heeft de service meer dan 700 games geleverd, waaronder tophits als Uncharted 4: A Thief’s End, Shadow of the Tomb Raider, DiRT Rally 2.0, The Last of Us Remastered, Hitman 2 en Mortal Kombat X. Wanneer games beschikbaar zijn, hoef je ze alleen maar te claimen, hoewel je ze niet per se hoeft te installeren. Hierdoor worden ze gekoppeld aan je account. Je verliest de toegang als je je PS Plus-lidmaatschap laat verlopen, maar ze komen terug als je op een later tijdstip verlengt. Je kunt geen games met terugwerkende kracht claimen; je kunt de games alleen krijgen vanaf de maand waarin je je aanmeldt en daarna, zolang je geabonneerd blijft!

0