Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De top 5 beste bordspellen van 2023

Posted on

Een spelletjesavond: een activiteit die het hele jaar door voor enerverende avonden zorgt! In de winter bij de kachel, gezellig op het vloerkleed rond de tafel, en in de zomer aan de tuintafel onder de parasol. Met het gezin, vrienden, familie, buren of misschien zelfs wildvreemden op de camping: spelletjes zijn eigenlijk nooit een verkeerd idee. Van Cluedo tot Catan, en van Stratego tot Pictionary. In deze blog lichten we graag 5 bordspellen uit die op dit moment populair zijn en die je niet wilt missen. Dat wordt een competitieve zomer! Klaar voor de start…? Go!

1. Monopoly 

‘Wanneer was Monopoly níet populair?’, horen we je denken. Precies! Alleen daarom al hoort dit eeuwenoude spel wat ons betreft absoluut in dit rijtje thuis. Van het oude Monopolygeld in Guldens, naar versies met pinpassen, dit spel gaat in ieder geval met de tijd mee. Monopoly staat wel alom bekend als een spel met (in iedere familie of vriendengroep) de meeste zelfbedachte spelregels. Niet meer helemaal helder hoe het nu volgens de officiële spelregels eigenlijk werkt? Raadpleeg dan voordat je begint speluitleg.com!

2. 30 Seconds

Hét spel dat de gemoederen ongetwijfeld al hoog heeft doen oplopen in menig woonkamer. Ook als je probeert het niet te doen, is het verheffen van de stem onvermijdelijk wanneer je een potje 30 Seconds onder tijdsdruk speelt. Het blijft populair en laagdrempelig, en hoort daarom volgens ons echt thuis in deze top 5.

3. Magic 8 Ball – Magische Ontmoetingen

Wanneer je zoekt op online bordspellen kopen komt dit spel op dit moment bovenaan te staan in de zoekresultaten. Dit bordspel van Mattel staat garant voor avontuur en mysterie, en is geschikt om met de hele familie te spelen. Het spel stimuleert samenwerking, want alleen ga je het niet redden.

4. Ticket to Ride Europe

Volgens kenners het populairste bordspel in Nederland. In dit strategische spel ga je met de trein op reis. Onderweg kom je allerlei uitdagingen tegen en verzamel je punten. Bij dit spannende spel kom je er pas helemaal aan het eind achter wie de winnaar is.

5. De Verraders het bordspel

Dit spel komt pas in augustus uit, maar is al wel via pre-order te bestellen. Net als in het gelijknamige tv-programma speel je verschillende missies. Houd echter je ogen open en oren gespitst, want er is een Verrader in het spel. De Verrader voert geheime opdrachten uit, en probeert de boel te saboteren.

0