Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maandelijkse bucketlist #6: Het Noorderlicht zien

Waarom het noorderlicht zien op je bucketlist moet staan? Er zijn maar weinig dingen in deze wereld die net zo fascinerend zijn als het noorderlicht zien. Veel mensen hebben de jacht naar dit prachtige fenomeen al ondernomen, maar hun mooie foto’s en verhalen verbleken van zodra je de tocht zelf onderneemt. Het zien van de Aurora Borealis aka het noorderlicht moet zeker op je verlanglijstje staan. Gelukkig weten wij waar je een spectaculair beeld kunt krijgen van deze overweldigende verschijning! 

De Auroral Zone: de beste plekken om het noorderlicht te zien in juni

De Aurora waarnemingen gebeuren in de Auroral Zone. Volgens de ESA, de Europese ruimtevaartorganisatie, is de Auroral Zone een ring van lichtemissie die wordt veroorzaakt door de neerslag van deeltjes in de atmosfeer en gecentreerd is rond de magnetische pool. Niet alleen vallen bepaalde delen van Groenland binnen de Auroral Zone, het land is ook berucht om zijn 300 dagen met heldere lucht per jaar. Deze factoren maken van Groenland een toplocatie voor diegenen die op zoek zijn naar het noorderlicht! 

Lage zonneactiviteit

Naarmate de zonneactiviteit verlaagt, wordt het steeds belangrijker om naar het noorden te gaan en getuige te zijn van een magische lichtshow. En om ervoor te zorgen dat je het spektakel op zijn best te zien krijgt, zul je ervoor moeten zorgen dat je je op een locatie bevindt die ver verwijderd is van enige significante lichtvervuiling, zoals kunstlicht uit grote steden en skigebieden. De beste plekken om het noorderlicht te zien: Noord- Europa (Finland, Zweden en Noorwegen), Noord-Canada, Alaska, IJsland of de poolcirkel (Groenland). 

het noorderlicht zien


Spelletjes spelen

Je kunt kiezen uit verschillende excursies om het noorderlicht te zien. De meeste zullen je een warme drank om je warm te houden aanbieden. Er is echter nog een andere manier om warm te blijven onder het noorderlicht: spelletjes spelen. Velen kijken vol ontzag naar de lichten. Uiteraard met een ​​goede reden, omdat het zien van dit natuurlijke fenomeen ontzagwekkend is. Maar we nodigen je uit om de lichten die aan de hemel dansen na te bootsen. Ga op je rug liggen, maak een sneeuwengel of schuif over de sneeuw op je kont, een slee of een plastic zak. Niet iedereen wil het doen, maar het moment dat je loslaat en speelt met de natuur is magisch. Je speelt niet alleen in de natuur, maar echt met de natuur. Of je nu 5, 30 of 70 jaar bent, probeer het! 

Maak je eigen verhaal

Niet iedereen in de wereld heeft het geluk om het noorderlicht te zien. Gelukkig voor jou hebben noorderlichtexcursies een zeer hoog slagingspercentage. Stel je voor dat je erin slaagt om getuige te zijn van die oneindige groene slang die al dansend het universum verkent! Of dat je kunt zien hoe explosies van roze, groen en oranje de lucht en je zintuigen verlichten! Het is nu tijd dat je het noorderlicht voor jezelf gaat ervaren, zodat je zelf met je eigen verhaal en foto’s kunt komen!

0