Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Echte mannen werken met goed gereedschap

Posted on

De echte klussers onder ons weten het allemaal: goed gereedschap is het halve werk. Ben jij een fanatieke klusser? Steek jij graag de handen uit je mouwen? Dan doe je dat waarschijnlijk het liefst met kwalitatief goed gereedschap zoals dat van Facom, Makita, Festool, of Bosch. Echte mannen hebben goed gereedschap in huis. Zelf zijn wij echte Festool fans. Maar wat zijn nu de attributen die een beetje klusser toch echt in zijn huis moet hebben liggen? Wij zetten er hier een aantal voor je op een rijtje.

De basics

Uiteraard zijn er een aantal tools die simpelweg niet kunnen ontbreken in de gereedschapskist van een man. Ze zijn misschien wat voor de hand liggend, maar daarom zeker niet minder belangrijk. Een van de eerste stukken gereedschap die je huis haalt zijn schroevendraaiers. Of het nou gaat om het ophangen van een lamp of het inelkaar zetten van een kast, een schroevendraaier zul je erbij nodig hebben. Een goede hamer, handzaag, verstelbare moersleutel en combinatietang zijn uiteraard ook onmisbaar in een gereedschapskist.

Elektrische boormachine

Een schilderij ophangen of een compleet huis verbouwen: een elektrische boormachine is een must en een onmisbaar stuk gereedschap voor zowel de professional als de doe-het-zelf’er. Elektrische boormachines komen in verschillende soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld gewone boormachines, klopboormachines en boor- en breekhamers. Een belangrijk punt waarop elektrische boormachines zich kunnen onderscheiden is het wattage. Hogere vermogens staan doorgaans voor een hogere slagkracht en voor zwaardere machines, en zwaardere machines zijn vooral bestemd voor de meer ervaren klussers. Festool heeft ze in meerdere soorten en maten.

Schuurmachine

Een goede schuurmachine is nooit weg. Ben je bezig met houten kast of houten panelen. Dan is een schuurmachine een must bij het bewerken van hout. Met een schuurmachine maak je hout glad en strak, om bijvoorbeeld oude verfresten te verwijderen. Ook schuurmachines komen in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld kleine handapparaten, waarbij je zelf de machine over het te bewerken hout kunt bewegen. Maar het kunnen ook vaste machines zijn, voor grote grote oppervlakken waarbij je het te bewerken hout in de machine wordt gevoerd

Cirkelzaag

Met een goede cirkelzaag maak je het jezelf makkelijk om hout netjes en strak te zagen. Je kunt er kunt kaarsrechte lijnen mee maken. Ook kun je met een cirkelzaag de zaagdiepte en zaaghoek makkelijk instellen wat ervoor zorgt dat je complete controle hebt over je werk. Wanneer je een nieuwe cirkelzaagmachine aanschaft kun je ook voor een exemplaar met accu kiezen. Het grote voordeel is hierbij uiteraard dat je snoerloos te werk kunt, wat in het geval van een cirkelzaag erg handig is.

Dit zijn slechts een aantal tools die wat ons betreft niet mogen ontbreken aan het gereedschap arsenaal van een echte klusser. Uiteraard zijn er nog veel meer tools die hier eigenlijk niet aan mogen ontbreken. Zorg er altijd voor dat je gereedschap van goede kwaliteit is en dat je weet hoe je ermee om moet gaan. Met de verkeerde tools op in de verkeerde handen kan je veel schade bezorgen aan jezelf, je huis/project of bij een ander.

0