Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Lekker blijven bewegen in de herfst: maar hoe hou je de motivatie?

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. In de zomer lukt dit meestal goed, maar gedurende de herfst- en wintermaanden laten we regelmatig wat steekjes vallen. Het is gewoonweg veel verleidelijker om in december lekker op de bank te hangen met iets lekkers dan je weer in sportkleding te hullen en op pad te gaan. Zonde, want hierdoor verlies je niet alleen de motivatie, maar gaat ook al je harde werk van de afgelopen maanden verloren. Bovendien is bewegen juist in de herfst heel belangrijk. Het is goed tegen een winterdepressie en draagt bij aan een betere weerstand. Maar hoe hou je de motivatie? In dit artikel geven we enkele nuttige tips. 

Samen sporten bij een sportschool 

Soms is een spreekwoordelijke stok achter de deur wel fijn. Sluit daarom een abonnement bij een sportschool in Rotterdam af. Wanneer je hier maandelijks geld voor uitgeeft, wil je natuurlijk ook van de diensten gebruik maken. Vaak helpt dit al om vaker in de sportschool te vinden te zijn. Nog een groot voordeel van de sportschool is dat je hier natuurlijk overdekt kunt sporten. Dit is een veel minder grote stap dan wanneer je in de regen moet gaan hardlopen. 

Wil je er zeker van zijn dat je van het abonnement gebruik maakt? Sluit deze dan samen met een vriend of vriendin af. Door samen te sporten bij een sportschool, weet je elkaar te motiveren. Wanneer je even geen zin hebt, zet je jezelf toch over die drempel heen om de ander niet in de steek te laten. Dit werkt voor beiden. 

Pak wat extra huishoudelijke taken op 

Je zal het misschien niet zeggen, maar het verrichten van huishoudelijke taken is een ware work-out. Je kunt dan ook al veel van je dagelijkse beweging behalen door wat extra taken op je te nemen. Alleen al regelmatig de trap oplopen, poetsen en stofzuigen is goed voor het verbranden van heel wat calorieën. Bovendien helpt het ook nog eens om extra conditie op te bouwen. Nog een groot voordeel: je vrouw of vriendin zal er heel blij van worden als je wat meer initiatief neemt in het huishouden. 

De juiste sportkleding kopen 


Buiten sporten heeft wellicht niet de voorkeur als het hard regent of waait. Toch zal je er soms ook echt op uit moeten om lekker aan de slag te gaan. Gelukkig bestaan er ook speciale sportkleding voor koude dagen. Zorg er dan ook niet alleen voor dat je je goed voorbereid op de kou, maar investeer ook in de juiste sportkleding. Wanneer je kleding lekker zit en je goed bestand bent tegen kou en regen, zal het een stuk minder lastig worden om naar buiten te gaan. 

Weet je niet goed welke kleding je nodig hebt? Breng dan een bezoekje aan een sportspeciaalzaak en laat je informeren. Zo weet je zeker dat je over de juiste kleding beschikt. Een goede voorbereiding is immers al het halve werk. 

0