Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Indoor Skydiven

Posted on

Indoor skydiven

Wat is indoor skydiven en voor wie is het bedoeld? Waar kun je indoor skydiven en hoeveel kost het? Indoor skydiven is de nieuwste rage onder thrill seekers, vrienden en personeelsuitjes. Geen risico’s van een verkeerde val of een haperende parachute, maar in een gecontroleerde omgeving de adrenaline door je lijf laten gieren. Indoor skydiven is veilig en verantwoord onder begeleiding van een instructeur. Het vrije luchtruim heeft plaats gemaakt voor een grote windtunnel waar je jouw hart in jouw keel zal voelen kloppen. Indoor skydiven evenaart het daadwerkelijke gevoel van een duikvlucht in de vrije lucht.

Wat is indoor skydiven?wat is indoor skydiven

Indoor skydiven is een simulatie van een echte skydive. Je krijgt bij aankomst een vragenlijst en daarna doorloop je een check-in. Na de check-in mag je je omkleden in een vlieguitrusting. Voordat je de windkoker instapt krijg je nog een uitgebreide uitleg over hoe je jouw armen en benen moet positioneren. Nu begint het echte werk pas! Samen met een ervaren instructeur mag je in de windtunnel stappen. Vanaf een plateau begeleidt de instructeur je op de windstroom. Laat het skydiven maar beginnen. De windtunnel bootst het exacte gevoel na van een echte skydive. Wil je de ervaring nog realistischer laten zijn? Deze skydive kun je ook in combinatie doen met een Virtual Reality bril. Een ervaring om nooit te vergeten.

 

Waarom kiezen voor indoor skydiven?

Deze unieke ervaring is in vergelijking met een echt skydive vele malen veiliger. Deze activiteit is gemaakt voor jong en oud. Vanaf vier jaar mogen kinderen al skydiven in deze setting en ervaren hoe het voelt om een vrije val te maken. Door de hedendaagse populariteit van extreme sporten is dit een gewild bedrijfsuitje. Ook vrienden onder elkaar en complete gezinnen trekken de stoute schoenen aan en wagen zich in de windtunnel. Voor professionele skydivers is dit een ideale omgeving om hun sprong te oefenen.

Waar kun je indoor skydiven?

Indoor skydiven is al mogelijk op de volgende locaties.

  • Roosendaal, Nederland: Indoor Skydive Roosendaal was het eerste skydive-centrum van Nederland, België en Luxemburg. Hiermee waren ze de eerste die de simulatie inzetten als een unieke ervaring voor het grote publiek.
  • Utrecht, Nederland: City Skydive Utrecht heeft zijn eigen windtunnel techniek ontwikkeld voor een optimale ervaring. Met trots behalen ze een egale windsnelheid van 300 km per uur.
  • Bottrop, Duitsland: Indoor Skydiving Bottrop ligt vlakbij het Alpincenter. Indoor Skydiving Bottrop bevindt zich in een 34 meter hoog gebouw met de snelste windtunnel van Europa.
  • Charleroi, België: Airspace Charleroy werd geopend in 2014. De 17 meter hoge windtunnel is de hoogste van Europa en behaalt een snelheid van 310 km per uur.

Wat zijn de kosten voor indoor skydiven?

Natuurlijk verschilt de toegangsprijs per locatie, maar de gemiddelde reserveringsprijs voor een indoor skydive ligt tussen de 45,- en 65,- euro per persoon. Voor kinderen geldt regelmatig een reductietarief. Skydiven geeft een gevoel van totale vrijheid en is eigenlijk iets wat op elke bucket list thuishoort.

0