Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Must See bezienswaardigheden in Argentinië

Posted on

Er zijn verschillende redenen waarom Argentinië hoog op het verlanglijstje van iedere reiziger zou moeten staan. Niet alleen heeft het de hoogste berg van het westelijk halfrond binnen zijn grenzen liggen, maar het heeft ook de grootste watervallen. Het Zuid-Amerikaanse land is een bestemming vol natuurlijke wonderen. Van de gletsjers van Patagonië tot de besneeuwde bergtoppen van de Andes en de wijngaarden van Mendoza. Het land heeft zoveel te bieden dat het onmogelijk is om alles in één trip te zien. Gelukkig zijn er meer dan top bezienswaardigheden in Argentinië die er makkelijk voor zorgen dat het niet bij dat ene bezoek blijft.

bezienswaardigheden in argentinie

Mendoza

Mendoza is gelegen aan de voet van de Andes en staat bekend omwille van de vele wijngaarden op de bergflanken. Het wordt beschouwd als het hart van de Argentijnse wijnindustrie en een wijntour is dan ook een van de niet te missen bezienswaardigheden in Argentinië.

bezienswaardigheden argentinie

Buenos Aires

Zeker wat bezoekers betreft is Buenos Aires een van de top bezienswaardigheden in Argentinië. De hoofdstad is dan ook een bruisende stad waar heel wat te zien is. Van de arbeiderswijk La Boca tot de begraafplaats La Recoleta.

Perito Moreno Glacier

Deze immense gletsjer staat in het lijstje van wereldwonderen en dat is niet verwonderlijk wanneer je dit natuurlijk schouwspel ziet. Het is gelegen in het Los Glaciares National Park in Patagonië en is ongetwijfeld een van de top bezienswaardigheden in Argentinië. Het is op zo’n twee uur gelegen van El Calafate.

Iguazu Falls

Wanneer je het over bezienswaardigheden in Argentinië hebt, dan mogen de Iguazu Falls niet ontbreken. Deze indrukwekkende watervallen zijn gelegen op de grens met Brazilië en zijn een echte toeristische hotspot. Je zal versteld staan hoe dicht je bij de watervallen kan komen via verschillende platformen en trails.

De Andes

Een grote bergketen luisterend naar de naam Andes scheidt Argentinië met Chili. De besneeuwde bergtoppen zijn een prachtig zicht vanaf heel wat locaties. Het kent tevens ook de hoogste berg van het westelijk halfrond, de Aconcagua, die met zijn 6962 meter de uitdaging is van heel wat ervaren bergklimmers. Hoewel de top bereiken niet voor iedereen is weggelegd, is een wandeling in het Aconcagua National Park een aanrader!

peninsula valdes

Valdes Peninsula

Patagonië staat gekend als een van de ruigste wildernissen op aarde en kent naast de dramatische landschappen ook heel wat wildlife. Onder meer in Valdes Peninsula, een van de grootste bezienswaardigheden in Argentinië kun je heel wat dieren spotten. Denk maar aan pinguïns, zeehonden, orka’s en zelfs walvissen.

Mont Fitz Roy

Ook in het zuiden van Patagonië, dichtbij de Chileense grens, vind je Mont Fitz Roy, een van de meest gefotografeerde en iconische bezienswaardigheden in Argentinië. De granieten bergketen is omringd door gletsjermeren en ijsvelden waar de steile rotswanden bovenuit steken. Net dit maakt het voor heel wat klimmers een extreme uitdaging om te bedwingen. Ook voor fotografen is het vastleggen van deze schoonheid een uitdaging op zich.

0