Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe verdeel jij je beleggingen optimaal?

Posted on

Beleggen in aandelen en obligaties is iets wat vandaag de dag door steeds meer mensen gedaan wordt. Wie denkt dat je enkel met een grote financiële achtergrond kunt beleggen, heeft het mis. Er zijn verschillende manieren waarop jij je vermogen kunt investeren, met als doel om hier een mooi rendement uit te halen. Zo kiezen bijvoorbeeld steeds meer mensen er voor om te beleggen bij BinckBank. Toch is wel aan te raden om je te verdiepen in de manier waarop je gaat beleggen. Kies je voor aandelen, obligaties of een verdeling daarvan. De vraag is, welke verdeling past het beste bij jou en je vermogen? Life cycle beleggen is daar een prima voorbeeld van. 

Life cycle beleggen

Bij life cycle beleggen is je leeftijd één van de indicatoren die invloed hebben op je manier van beleggen. Dit houdt namelijk in dat je de het getal van je leeftijd gebruikt als percentage om in obligaties te beleggen. Ben je 35 jaar oud, dan zou je 35% van je totale beleggingsvermogen beleggen in obligaties. De rest van je beleggingsvermogen investeer je in aandelen. Beleggen in obligaties is namelijk een vorm van beleggen met een relatief hoog risico. Ben je jong, dan zet je dus relatief weinig in op een belegging met een hoog risico. Hoe ouder je wordt, hoe meer je een gokje kunt wagen en hoe meer je in obligaties kunt beleggen. 

Kies voor je de juiste investering

Natuurlijk weet je bij beleggen vooraf nooit helemaal zeker wat er met je investering gaat gebeuren, maar je kunt dit wel sturen door zo secuur te zoeken naar de juiste beleggingsmogelijkheden voor jouw vermogen. De zoektocht naar deze geschikte mogelijkheden kun je onderverdelen in een technische analyse en een fundamentele analyse. Bij een technische analyse kijk je vooral naar wanneer ga ik investeren, en bij een fundamentele analyse wordt vooral gekeken naar waar je in moet investeren. Bij een fundamentele analyse wordt onder andere gekeken naar branches die goed bij je passen, maar ook naar de financiële geschiedenis van de bedrijven waar je in wil beleggen. 

Goede verdeling

Een goede verdeling van je beleggingen zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier met je beleggingsvermogen omgaat. Zo ben je voor een deel bezig met obligaties met een wat hoger risico, maar ben je ook actief in aandelen die wat meer zekerheid kunnen bieden. Als je daarnaast goed research doet naar de verschillende beleggingsmogelijkheden, heb je een grote kans dat je nog voor langere tijd veel plezier aan jouw beleggingen gaat beleven. 

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg verliezen. 

0