Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Haal meer uit jezelf met goede sportvoeding

Posted on

Je hebt een actieve en sportieve levensstijl. Je geniet ervan als je merkt dat je steeds beter wordt en tot nog hogere prestaties in staat bent. Wil je alles uit jezelf halen wat in je zit? Dan weet je dat je een aantal zaken goed in de gaten moet houden. Je zorgt in je dagelijkse leven voor rust, reinheid en regelmaat. Je let speciaal op je voeding. Het is geen enkel probleem om eens te zondigen met voedsel dat niet echt bij een gezonde levensstijl past, zolang het maar geen gewoonte wordt. Let erop dat je elke dag voldoende koolhydraten en eiwitten tot je neemt. Beide heb je broodnodig. En als het een keer niet lukt of je wilt je prestaties een boost geven, neem dan wat extra sportvoeding.

Voordelen van goede sportvoeding

Alles wat je lichaam nodig heeft, haal je in principe uit je dagelijkse voeding. Als je gezond, gevarieerd en gebalanceerd eet, zal je nauwelijks geconfronteerd worden met een tekort aan essentiële vitamines, mineralen en bouwstoffen. Als je fanatiek sport, heeft je lichaam echter meer goede voeding nodig dan wanneer je lange tijd in rust bent. Je kunt uiteraard meer gaan eten, maar dat is niet altijd de beste oplossing. De kans is groot dat je van bepaalde stoffen een overschot binnenkrijgt, waar je lichaam niet om vraagt. Je kunt dan beter speciale sportvoeding aan je dagelijkse voedingspatroon toevoegen. Goede sportvoeding bevat juist die stoffen die voor langdurig presteren op topniveau zeer goed van pas komen. 

Wanneer heb je sportvoeding nodig?

Doe je aan duursport, dan heeft je lichaam behoefte aan extra energie. Sportvoeding met veel koolhydraten die bovendien licht verteerbaar zijn, zorgt er dan voor dat je nooit te kampen krijgt met een energietekort. De koolhydraten uit je sportvoeding komen snel in je spieren terecht, waardoor je extra lang kunt doorgaan. Is spierkracht voor jou essentieel, denk dan eens aan sportvoeding met een hoog eiwitgehalte. Niet alleen bouw je zo veel sneller de benodigde spiermassa op, je lichaam herstelt ook veel sneller van alle inspanningen die echt presteren met zich meebrengen. Sportvoeding met een hoog eiwitgehalte is ook zeker aan te raden als je na een ongeluk of blessure  in een revalidatietraject zit. Met de ondersteuning van goede sportvoeding zal je merken dat je veel sneller resultaten boekt. Je revalidatieproces neemt minder tijd in beslag en je zit veel sneller op je oude niveau. 

Een uitgebreid en smakelijk assortiment

In het assortiment van Body Supplies heb je een ruime keuze in sportvoeding en supplementen die je helpen je prestatievermogen te vergroten. Veel van de supplementen zijn gemakkelijk te doseren en bevatten niet alleen de juiste combinatie van eiwitten, losse aminozuren en koolhydraten, maar zijn ook rijk aan vitamines en belangrijke mineralen. Sportvoeding moet niet alleen gezond voor je zijn, maar mag ook goed smaken. In het online aanbod vind je bijzonder smakelijke supplementen en sportvoeding die je ook gewoon voor je plezier eet. Zorg ervoor dat je nog meer uit jezelf kunt halen.

0