Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe kies ik de juiste loungeset? De beste tips en adviezen!

Posted on

Ideaal tuinmeubilair voor een optimale rust

Loungeset zijn het ideale tuinmeubilair om op mooie lente- en zomerdagen, of na een dag hard gewerkt te hebben, weer helemaal tot rust te komen. Loungesets zie je dan ook regelmatig in Nederlandse tuinen staan, in allerlei soorten en maten. Mensen die plannen hebben voor de aanschaf van loungesets, hebben veel te kiezen: het marktaanbod qua loungesets is namelijk enorm groot. Hoe je een goede keuze maakt en welke aandachtspunten daarbij van belang zijn, lees je hieronder!

Bepaal de beschikbare hoeveelheid ruimte

Je kunt nog zo’n prachtig mooie loungeset op het oog hebben, maar je hebt wel voldoende plek nodig in de tuin of op het balkon. Loungesets die op een krappe ruimte staan, leveren eerder stress op dan dat ze je relaxed maken. Meet daarom van tevoren goed hoeveel ruimte je ter beschikking hebt en pas jouw selectie daar op aan. Let bijvoorbeeld op tuinplanten, de tuinhaard en de benodigde loop- en beweegruimte rond de loungeset.

Hoeveel wil je aan de loungeset besteden?

Een criterium in het selectieproces is verder jouw bestedingsruimte. Stel van tevoren een maximumbedrag vast dat je niet wilt overschrijden. Zo blijft de aankoop van een loungeset ook financieel leuk!

Materiaalsoort van de loungeset

Loungesets bestaan er in allerlei materiaalsoorten en varianten: rotan, teakhout, wicker, vironwood, aluminium of kunststof. Op dit terrein is er enorm veel keuze. Maak een selectie uit materiaalsoorten die qua sfeer en stijl bij je passen. Dat kan klassiek zijn, landelijk, maar ook romantisch, minimalistisch of juist extravert en luxueus.

Stevige zit of juist wegzakken?

De kussendikte van loungesets bepaalt hoe je zit. Houd je van een stevige zit, of wil je juist lekker wegzakken in een zacht kussen? De dikte van de kussens, de zachtheid ervan en de hoogte van de leuning bepaalt het zitcomfort. Test, voordat je een loungeset koopt, goed of deze voor jouw lekker zit.

Een loungeset of een dining set

Realiseer je wat het praktische doel is van jouw tuinset. Als je vooral onderuitgezakt wilt kunnen wegdromen bij een wijntje, een goed boek wilt lezen of met vrienden wilt chillen, zijn loungesets de beste keuze. Wil je een tuinset om te gebruiken als eetplek en een set die mobiel is en snel verplaatst kan worden? Dan is een dining set voor jouw en betere keuze.

0