Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Beter barbecueën begint bij jezelf

Posted on

Voor degenen die tijdens de quarantaine het koken als nieuwe hobby hebben ontdekt: er komen andere tijden aan. Na al dat indoor kokkerellen tijdens corona wordt het tijd om de blik eens verder te werpen dan al die pannen en deksels, het fornuis en de oven. De zomer staat voor de deur en is het tijd je te verdiepen in iets anders, namelijk het fenomeen barbecue.

Barbecueën met een kant en klare vleesschotel is hetzelfde als denken dat je interieurontwerper bent na een bezoek aan ikea.

Het binnen blijven heeft natuurlijk geen windeieren gelegd en je hebt je aardig kunnen laten bijpraten over de verschillende technieken in de keuken. En nu wordt het tijd voor de barbecue. En nee, dat is niet denken dat je er al bent als je bij de keurslager een barbecue schotel haalt met wat satéstokjes, een hamburgertje of twee van 50 gram en wat stukjes steak waarvan er 4 in een supermarkt biefstuk gaan. Dat is net alsof je naar de Ikea gaat, een knutselkast koopt en daarna verkondigt dat je interieurbouwer bent. 

De mooie dagen wachten en al weet niemand precies hoe die eruit gaan zien, dat wil niet zeggen dat jij niet verder kunt met het ontwikkelen van je nieuwe culinaire hobby. Het grillen in de buitenlucht van vlees en groenten is een kunst op zich. Geef jezelf bijles over de verschillende soorten vlees, de manieren om het te snijden en hoe je op verschillende wijzen kunt garen. Geef je het vlees de smaak van houtskool mee, ben je meer van de elektrische grill of gebruik je pellet hout om je eten klaar te maken? De echte barbecue liefhebber heeft flink wat trucs in zijn mouw voordat zijn smaakvolle gerechten op tafel gaan.  

Rook je vlees de hemel in

Daarnaast moet je de speciale barbecues niet vergeten die zijn gebouwd om je vlees gaar te laten roken. Dit is een hele nieuwe wereld die open gaat. Denk aan die ribben met huisgemaakte marinade om uren te laten garen, die steak van 4 kilogram die beetje bij beetje bijtgaar wordt, voorzien van die specifieke gerookte smaak. 

Wordt een BBQ Pitmaster deze zomer

Voel jezelf deze zomer een ware BBQ Pitmaster en duik de wereld van de barbecue in. 

Bij Fonteyn kun jij je uitleven, met de grootste selectie barbecues van Europa, bestaande uit tientallen verschillende soorten barbecues. 

Naast de conventionele barbecues,  is bij Fonteyn ook een uitgebreide collectie speciale barbecues te vinden. Of je nu op zoek bent naar een elektrische, houtgestookte of een combo van gas en elektriciteit, voor ieder zijn wens zijn er modellen te vinden. Maak je je handen liever vuil met houtskool of ben je superclean met infrarood? En ben je net iets te ver weg om zelf langs te komen, bezoek de website en dan kun je altijd in de virtuele showroom terecht om je verder te oriënteren. 

Je kunt het zo gek niet bedenken of Fonteyn heeft jouw nieuwe barbecue in huis.

0