Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 gave motorroutes om te rijden in Europa

Posted on

Het is weer tijd om plannen te maken voor de lente en de zomer. Heb je vakantie in het vooruitzicht en zoek je nog een invulling daarvan? Waarom dan niet op stap gaan motor om een mooie route te rijden in Europa. . Tijd dus om de motor voor te bereiden, je motorkleding uit het vet te halen en een gave nieuwe Shoei helm aan te schaffen voor het nieuwe rijseizoen. We bespreken vijf gave motorroutes die je zou kunnen rijden.

Transfăgărăşan Road in Roemenië (90 km)

De Roemeense Transfăgărăşan Road, lokaal ook bekend als de DN7C, kreeg bekendheid door Top Gear. Deze bergpas kronkelt van de ene haarspeldbocht naar de andere van Transsylvanië naar het zuiden van het land over een smal deel van de Karpaten. Op het hoogste punt tik je de 2.134 meter aan. Ondervind zelf waarom de heren van (destijds) Top Gear zo lyrisch zijn over deze weg, maar wees je er wel bewust van dat de Transfăgărăşan Road alleen open is als er geen sneeuw ligt. En dat is eigenlijk alleen in de zomer.

Assiettapas in Noordwest-Italië (60 km)

Wil je graag een bergpas rijden die wat extra uitdaging biedt? Koers dan af op de Asiettepas die Italië en Frankrijk verbindt. Hier rijd je een route van 60 kilometer die met recht avontuurlijk en spectaculair te noemen is. Maar liefst twee derde van de route is onverhard, dus het wordt grotendeels een off-road tour. Daarbij word je wel beloon met spectaculaire uitzichten, in het bijzonder wanneer je op 2.165 meter het hoogste punt bereikt.

Omis naar Makarska in Kroatië (90 km)

Deze motorroute voert je zowel langs de kustlijn als de binnenlanden van het mooie Kroatië. Je start aan de kust in Omis en trekt al snel de bergen in. Op het traject naar Gata geniet je van prachtige uitzichten. Koers vervolgens naar Blato om te genieten van de rust in een heerlijk stille omgeving. Vanaf Rascane ga je weer bergop, tot aan de schitterende afdaling naar het eindpunt in Makarska met een geweldig panorama.

Mountain Course op Isle of Man (60 km)

Zie je een tour door het Verenigd Koninkrijk wel zitten? Pak dan daar ook de boot naar Isle of Man, een eiland tussen Groot-Brittannië en Ierland. Op dit eiland verrijdt men jaarlijks de Tourist Trophy. Dat gebeurt ‘gewoon’ op een straatcircuit. Dit circuit voert over het hele eiland, langs pittoreske dorpje en over bergen en bruggetjes. Deze 60 kilometer lange route kun je de rest van het jaar gewoon heerlijk op je gemak zelf verrijden op je motor.

Amalfikust in Italië (61 km)

Zoek je graag de zon en de kust op? Een van de mooiste plekken in Europa om dat te combineren met cultuur, heerlijk eten én een prachtige route om te rijden op de motor, is de Amalfikust in Italië. Deze bevindt zich ten zuiden van de stap Napels. Start in de plaats Sorento en geniet van azuurblauwe Middellandse Zee en de rotsachtige bergen en kliffen. De route kronkelt flink, dus er zit zeker ook nog wat uitdaging in. De route eindigt in de mooie plaats Amalfi. 

Krijg je er al zin in? Dan wordt het tijd om jouw motorreis te gaan plannen en tijdens je vakantie volop te gaan genieten. Na de afgelopen jaren vol coronaperikelen zal het extra genieten worden van de vrijheid die je zult voelen op de motor!

0