Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 Bijzondere backpack bestemmingen

Posted on

Vijf alternatieve backpack bestemmingen

Word je ook zo moe van al die verhalen over Australie, Thailand, Mexico en Amerika? Ben jij een echte backpacker, maar wil jij het anders doen dan de rest? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je vindt hier vijf bijzondere backpack bestemmingen. Ze zijn veel origineler dan andere bestemmingen én zeker net zo mooi!

Vietnam

Groener dan groen is de natuur, blauwer dan blauw het zeewater. In het zuidoost Aziatische Vietnam baan je je een weg in Hanoi tussen de toeterende, volbeladen motoren. In het prachtige noorden stap je zelf op een motor of je gaat achterop zitten bij een gids. Tijdens een motortour word je betoverd door groene heuvels, rijstvelden, vergezichten en pittoreske dorpjes, waarin Vietnamezen rondlopen in kleurrijke klederdracht. Relaxen doe je in Vietnam op de vele eilanden, zoals de eilanden van Ha Long Bay of Phu Quoc. Reizen gaat gemakkelijk in Vietnam met de trein en luxe bussen.

Georgië

Wees er snel bij als je dit land wilt bezoeken, want door het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’, dat in 2018 plaatsvindt in Georgië, trekt dit land veel aandacht en besluiten velen het Oost-Europese land te bezoeken. Vooral de gevarieerde natuur maakt het land tot een gewilde plek onder de alternatieve backpack bestemmingen: bergen, subtropische bossen en een woestijn. Dit in combinatie met vriendelijke inwoners, rijke geschiedenis en prachtige steden en dorpen, maakt Georgië tot een waar paradijs om in te reizen. In Europa reis je eenvoudig en goedkoop met de trein van A naar B met een Interrail-pas. Deze koop je in Nederland.

bijzondere backpack bestemmingen

Marokko

Hoewel de stad Marrakesh al ontdekt is door toeristen, wordt het overige deel van Marokko, dat zich in het Noord-Afrika bevindt, nog nauwelijks bezocht. Toch behoort Marokko zeker in deze lijst met te gekke backpack bestemmingen. In dit land, waar de zon het hele jaar door schijnt, ga je op jeepsafari door de Sahara woestijn, baan je je een weg door de chaotische Medina’s van de Marokkaanse steden, zoals Rabat en Meknes. Aan de uitgestrekte kust tref je pittoreske historische badplaatsen, waaronder Safi, waar je wandelend over oude stadsmuren geniet van uitzicht over zee. In Marokko reis je eenvoudig per trein. In de meer afgelegen stukken kun je een auto huren.

bijzondere backpack landen

Japan

Bij Azie denk je al snel aan China, India of Indonesië, maar ook Japan is een belangrijk land in het continent, zeker behorend in deze lijst met bijzondere backpack bestemmingen. Hoewel reizen hier duurder is dan in de rest van Zuidoost Azie is dit land zeker een bezoek waard. Het is modern en veelzijdig. Vanuit een hogesnelheidstrein kijk je uit op hoge bergen en wijdse velden. In de enorme steden maak je kennis met de nieuwste technologieën en hypermoderne architectuur. In Japan reis je het goedkoopst met de Japan Rail Pass. Het is hier aan te raden vooraf hostels te boeken, aangezien het aanbod niet zo groot is.

bijzondere backpack bestemming

Chili

De verhalen over Argentinië en Peru ken je inmiddels al wel. Zuid-Amerika heeft ook alternatieve backpack bestemmingen. Neem bijvoorbeeld het langgerekte Chili aan de oostkust. Dit land behoort zeker niet tot gekke backpack bestemmingen. Het is goedkoop, beschikt over vele klimaten en landschappen, zoals de atacama-woestijn, de droogste ter wereld. In het zuidelijke Chili, in Patagonië, ga je op zoek naar dolfijnen en walvissen. Hier baan je je ook een weg door bossen op zoek naar fjorden. Reizen gaat hier gemakkelijk met de trein en bus.

0