Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

DIY Barbecue meubel

Eindelijk is het dan zover: je hebt je tuin mooi ingericht met loungebanken en een mooie tuinset. Nu begint het echte genieten. Samenzijn met familie of vrienden: wat is er leuker? Je heb misschien een afzonderlijke BBQ of je hebt onlangs een Weber Green Egg aangekocht. Wil jij zelf een barbecue meubel maken dat mooi past in jouw tuin? Een DIY barbecue meubel maken is niet zo moeilijk. Met wat handige tips kom je al een heel eind!

Installeer je BBQ op een stijlvolle manier

Een DIY barbecue meubel is makkelijk zelf in elkaar te knutselen. Je hebt verschillende mogelijkheden om dit te doen. Ben je handig in metselen? Dan kun je je barbecue inbouwen zodat die mooi weggewerkt is. Hetzelfde kun je doen met je Weber Green Egg: metsel dit leuke ei in zodat het mooi in de omgeving past. Ben je eerder handig in houtbewerking? Dan ga je aan de slag met planken om je leuke spullen in te bouwen.

Hoe start je met een DIY bbq meubel?

Zelf een barbecue meubel maken start met een stevige ondergrond. Heb je een terras dat hiervoor in aanmerking komt? Prima! Anders moet je nog eerst een stevig betonvloertje gieten om je DIY barbecue te installeren.

Je barbecue inbouwen

Wil je enkel een DIY bbq meubel of kies je voor een volledige buitenkeuken? In beide gevallen begin je met een ontwerp. Waar wil je je BBQ en je Weber Green Egg in je DIY barbeque meubel plaatsen? Teken je ontwerp in grove lijnen uit. Voorzie ook een tafel om je spullen op te plaatsen: je BBQ-tangen, het vlees dat op de BBQ komt, olie en kruiden bijvoorbeeld. Het is handiger dat je die meteen voorziet dan dat je achteraf nog tafels moet aanzeulen. Eens je eerste ontwerp klaar is, teken het dan in detail uit. Hoeveel stenen en cement, of hoeveel planken, dwarsbalkjes en schroeven heb je nodig? Ga met je lijstje op zoek. Misschien vind je recuperatie-stenen of -hout? Dit maakt het nog interessanter! Als je je materiaal bij elkaar hebt, kun je je DIY barbeque meubel in elkaar te steken. Volg zorgvuldig je ontwerp, en je barbecue meubel zit nu snel in elkaar!

Uitgelichte afbeelding: welke.nl

1