Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

4 redenen om dit jaar jouw online business te beginnen 

Posted on

Een online business beginnen was nog nooit zo makkelijk. Toch zijn er nog veel mensen waarbij de twijfel of onzekerheid toeslaat. Dat is echter nergens voor nodig. Lees meer over waarom 2022 hét jaar is om een online business te starten! 

  1. Binnen no-time online 

Het is tegenwoordig gemakkelijk om je website in de lucht te krijgen. Je hoeft geen kennis meer te hebben van code. Maak bijvoorbeeld gebruik van een website builder waarbij je templates kan gebruiken. Voor weinig geld kun je snel een professioneel ogende website in elkaar zetten. 

Daarnaast heb je regel je nog een aantal andere zaken. Je moet bijvoorbeeld een domeinnaam kopen waar je website op gevonden kan worden. Daarnaast dient je website ergens opgeslagen te worden. Een website is misschien niet fysiek, maar moet uiteraard wel ergens bestaan. Dat kan op een server. Hostingproviders laten je een stukje van hun server huren, zodat jouw website vindbaar wordt op het internet. Een webhosting pakket kiezen is dus essentieel. 

  1. Online is goedkoop 

Uiteraard is het starten van een online onderneming een stuk goedkoper dan een fysieke onderneming. Dit komt onder andere doordat je geen huur hoeft te betalen voor een kantoor of winkel (tenzij je graag een eigen kantoor hebt). Daarnaast hoef je in het geval van een webshop minder voorraad te hebben dan je zou hebben bij een fysieke winkel. Je hebt in principe alleen een goede laptop nodig en een stabiele internetverbinding. 

  1. Werk waar je wilt 

Een bijkomend voordeel van een online onderneming is dat je niet gebonden bent aan een specifieke plaats. Werk je graag zittend op de bank, of geef je de voorkeur aan een tropisch eiland? Zolang je toegang hebt tot het internet, zijn er geen limieten! Tegenwoordig zijn er zelfs speciale plekken waar je heen kunt voor een zogenaamde ‘workation’. Zo blijf jij relaxed en geïnspireerd in een mooie omgeving. 

  1. Slapend ontdekt worden 

Jouw website kan door iedere persoon op het internet gevonden worden, op elk moment van de dag. Wanneer je blijft werken aan SEO, zul je zien dat je hoger in de zoekresultaten komt en je aantal websitebezoekers groeit. Denk hierbij aan het optimaliseren van je website snelheid, het schrijven van relevante artikelen en de juiste keywords gebruiken. Op die manier kun je zelfs terwijl je slaapt producten verkopen. En wie wil dat nou niet? 

De perfecte timing voor het starten van een website zal zich waarschijnlijk nooit voordoen, dus waarom nog langer wachten? Het perfecte moment creëer je zelf. 

0