Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

3 dingen waar je aan moet denken voordat je buiten Europa reist! 

Posted on

Stel je voor; de geur van exotische kruiden vliegt door je neus, kleurrijke straten lopen naar de meest mooie tempels en de smaak van Aziatisch eten dansen ‘s avonds op je tong; een reis naar Azië is er een die een ieder eigenlijk wel meegemaakt dient te hebben, om vervolgens terug het vliegtuig in te stappen met een hart vol herinneringen. 

Maar voordat je zo’n onvergetelijke reis gaat maken, is het natuurlijk van groot belang dat je alles tot in de puntjes voorbereid; je weet wat ze zeggen…. een goede voorbereiding is het halve werk! Je wilt natuurlijk niet met je mond vol tanden komen te staan wanneer je in Azië aankomt, omdat je dingen bent vergeten… We nemen je graag mee door een aantal belangrijke voorbereiding-dingen; zie het maar als een soort checklist! 

Gezondheid en inentingen

Niets is belangrijker dan je gezondheid tijdens een grote reis als een naar Azië. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om langs de GGD te gaan voor een consult; zij kunnen jou als geen ander vertellen welke inentingen je nodig hebt, hoe je met bepaalde buitenlandse ziektes om kunt gaan en hoe je je het best kan gedragen op reis wanneer je bijvoorbeeld ziek wordt. 

Documenten, visum, creditcard…

Een tweede check is natuurlijk controleren of je alle reisdocumenten en papieren in orde hebt. Heb je ervoor gezorgd dat je met je pinpas in de hele wereld kan afrekenen, of staat deze nog steeds in Europa? Staat jouw reisverzekering op een dekking voor de hele wereld, of staat deze nog op de buurlanden ingesteld? Heb je de juiste documenten voor het aanvragen van visum, en ga je een creditcard aanvragen; doe dit dan bijvoorbeeld écht op tijd (tip: kijk eens op icscards.nl voor meer info over creditcards!)

Kleding en klimaat

Hoewel je de meeste dagen heus goed wegkomt met een korte broek, rokje of een jurkje, is het verstandig om van te voren vast uit te zoeken welke activiteiten je wilt uitvoeren. Bij sommige activiteiten, zoals het beklimmen van vulkanen, kan het bijvoorbeeld best handig zijn om lange en warmere kleding mee te nemen dan alleen dat ene korte broekje! Daarnaast is het voor het bezoeken van gelovige plekken, zoals tempels, of bepaalde bergen, verplicht om je schouders en knieën te bedekken; denk hier dus aan bij het inpakken van je tas! 

0