Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wil jij model worden? Hier moet je aan denken!

Niet alleen begint het mannelijke modellenwerk de status van het vrouwelijke modellenwerk sinds de jaren tachtig te evenaren, dankzij het feit dat namen als David Gandy, Tyson Beckford en Sean O’Pry beroemdheden zijn geworden, maar het wordt ook steeds meer gezien als begerenswaardig werk. En de nadruk ligt op ‘werk’: niet alleen wordt het nu als een legitieme carrière beschouwd, maar er is ook een breder begrip van wat het inhoudt om een ​​mannelijk model te zijn.

Het is een levenskeuze, en een die veel discipline vereist: dagen in de sportschool, goed eten, de drank vermijden voor een shoot, enzovoort. Het is niet gewoon een kwestie van een mooie foto maken. In tegenstelling tot de publieke perceptie, zijn de noodzakelijke kwaliteiten veel meer dan simpelweg alleen knap zijn. Ja, je moet meestal lang zijn en een goede botstructuur hebben. Maar de dynamiek van hoe je een mannelijk model wordt, verandert altijd.

Modelleren is geen baan waarop je solliciteert, dus hoe ga je om er je beroep van maken? Het gaat nu minder om het uiterlijk en meer om hoe die persoon is, en hoe dat te zien is in hun gezicht. Sociale media hebben geholpen om deze nieuwe nadruk op persoonlijkheid te leggen, samen met het groeiende aantal kleinere herenkleding merken die meer geïnteresseerd zijn in een creatieve look: het hebben van het juiste gezicht voor hen is belangrijker dan strikte model afmetingen. Feit is dat er nu zoveel mannelijke modellen zijn die allemaal min of meer hetzelfde werk zouden kunnen doen, dat klanten steeds meer op zoek zijn naar modellen die er anders uit zien.

Open dagen bezoeken

Sommige bureaus houden open dagen waarop iedereen kan komen opdagen. Dat kun je doen, en kan werken, maar in plaats daarvan wordt de overgrote meerderheid van de modellen gescout. Ze worden benaderd door een vertegenwoordiger van een bureau of een meer ervaren model. En deze scouts kijken overal: van muziekfestivals tot winkelcentra tot Instagram.

model worden

Actief zijn op Social Media helpt

Sociale media zijn nu een enorme etalage voor modellen. Veel mensen worden nu op deze manier gespot, dus als je aan de jongere kant bent, beschouw dit dan als een manier om jezelf te laten zien! Hoewel het niet onmogelijk is, zijn er maar weinigen die echt uit het niets zijn ontdekt. Scouting werkt over het algemeen omdat het de bureaus zijn die weten wat op dat moment werkt voor de mode-industrie. Ook omdat, aangezien de meeste mannelijke modellen jong beginnen, ze de begeleiding van het bureau nodig hebben.

Tien jaar geleden werden mannelijke modellen meestal in een bepaald soort hoek wat betreft het werk gestopt. Deze categorieën, commercieel, catwalk, fitness en dergelijke, bestaan ​​nog steeds, maar de veranderende eisen van de industrie en het groeiende aantal merken dat een breder assortiment herenkleding aanbiedt, hebben geleid tot een verschuiving van het gebruik van bepaalde werkvormen.

Nu gaan bureaus en merken op zoek naar onderscheidend vermogen: een model met een ‘look’ die minder generiek zal zijn en daardoor herkenbaarder is voor het publiek. Zelfs de leeftijd is in verandering. Tegenwoordig zijn juist de verschillende soorten werk de bouwstenen van een carrière en van een lucratiever inkomen: catwalk werk en redactioneel werk leiden tot commercieel werk. Wat belangrijker is, is het niveau van professionaliteit dat je meebrengt, wat voor soort werk dat ook is. Het is een vreemde branche, en aan de oppervlakte lijkt het alsof je gewoon komt opdagen en even op de foto gaat. Maar het echte werk zit hem in wat je doet rond shoot days: je moet bijvoorbeeld op je conditie en je gezondheid letten!

Lees ook: Stappen die je kunt nemen om een goede baard te krijgen

0