Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Stappen die je kunt nemen om een goede baard te krijgen

Je kiest geen gezichtshaar, maar het kiest jou. Maar zelfs als je een van de niet-uitverkorenen bent en niet van nature begaafd bent met een baard, kan je nog steeds een baard rocken. In het begin kost het wat moeite, maar de beloningen zijn het waard: verschillende soorten baarden kunnen je look transformeren en je in een mum van tijd van saai naar ruig en mysterieus brengen. Maar waar moet je beginnen en hoe weet je of een baard iets voor jou is? Volg deze stappen!

Een baard is goed voor het maken van een stoere statement, het accentueren van gezichtscontouren, het creëren van een ander uiterlijk, maar ook om de huid rust te geven van het scheren. Gezichtshaar is geweldig om onvolkomenheden zoals ongelijkmatige huidpigmentatie en acne littekens te verbergen. Bovendien vergroot een goede baard of stoppelbaard de schijnbare grootte van jouw kaak en, dankzij het kleurcontrast, vestig je de aandacht op je tanden.

Tegen een babyface

Gezien het feit dat gezichtshaar een van de meest voor de hand liggende tekenen van seksuele rijpheid is, is het geen verrassing dat mannen met gladde kinnen vaak wat minder aandacht krijgen van vrouwen. Als je altijd om je ID wordt gevraagd, kijk dan naar een van de talloze stijliconen en laat wat stoppels of een baard (let op: geen pluisjes) staan om je babyface te verbannen.

Stappen die je kunt nemen om een goede baard te krijgen

Aantrekkelijker met een baard

Houden vrouwen echt van baarden? Blijkbaar. En het is waarschijnlijk dat mannen hetzelfde denken. Een onderzoek door psychologen van Northumbria University beoordeelde jongens op hun uiterlijk. De ondervraagde vrouwen noemden stoppels als eersteklas herkenning voor een eventuele partner en beschouwden ze als mannelijker, stoerder en dominanter in vergelijking met degenen zonder stoppels. De reden? Hoe hoger het testosteronniveau van een man, hoe sneller zijn stoppelbaard groeit, dus een drie dagen oude baard fungeert als een sterk visueel teken van mannelijkheid.

Drie belangrijke stappen voor het kweken van een baard

Voordat je begint met het kweken van gezichtshaar, is het belangrijk om meteen goed te beginnen. Dus scheren. En goed scheren doe je met nieuwe mesjes en heet water. Dit zorgt voor een gezonde en consistente groei en vormt de basis waarop jouw aankomende baard zal worden gebouwd. Bezoek eventueel een kapper voor een volledige natte scheerervaring met warme handdoeken, scheermesjes en misschien een hoofdmassage als je geluk hebt. Hierdoor voel je je niet alleen als herboren, je krijgt ook een deskundige basis om een ​​baard te laten groeien.

Afhankelijk van waar je zit op de testosteron schaal zal je groei traag gaan of juist behoorlijk snel. Hoe dan ook, als er stoppels staan, ben je in fase één. Gefeliciteerd, baardman; je betreedt de wereld de baarden. Het harde werk is echter nog niet voorbij, je moet het volhouden. Hoewel je de genetica niet kunt veranderen, helpt regelmatig exfoliëren de onderliggende huid om de groei te stimuleren. Let ook op je voeding: vitamine B en C, zink, ijzer, omega-3 en veel water geven een baard de voeding die het nodig heeft om te groeien.

Stappen om te nemen om een goede baard te krijgen

Kies een stijl

De juiste baardstijl kan je kaaklijn zwaarder maken en een mannelijker profiel opleveren, maar je moet wel de juiste vorm hebben. Van lichte stoppels tot een Gandalf baard, gezichtshaar moet in proportie en goed uitgebalanceerd zijn om er op zijn best uit te zien. Een goede baard moet je gezichtsvorm aanvullen, maar kan deze ook manipuleren. Door het strakker te houden onder de nek en iets langer rond de kin en het gezicht, zal het lijken alsof je een sterke kaaklijn hebt, dus houd hier rekening mee wanneer je het uitgroeit. Raadpleeg bij twijfel een kapper!

0