Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat heb je nodig voor een geslaagde barbecue met vrienden?

Posted on

Bij barbecues gaat het om optimaal genieten van mooi weer en plezier maken met vrienden en/of familie… en dat mooie weer komt er weer aan! Je hebt niet veel nodig om een ​​geweldige barbecue te organiseren, maar als je streeft naar perfectie, heb je onderstaande ultieme checklist nodig met alle benodigdheden voor het perfecte barbecue feest. Dus lees deze blog voor je die ribeye kopen gaat en je zult deze lente onvergetelijke bbq’s kunnen organiseren.

Vind de perfecte barbecue

Investeer in een barbecue die aan jouw wensen voldoet! Denk aan gebruiksgemak, voorkeur smaken en voor hoeveel personen je gaat koken, want dit bepaalt de maat die je nodig hebt en of gas of houtskool het beste is voor jou. Gasbarbecues zijn over het algemeen gemakkelijker aan te steken, te gebruiken en schoon te maken dan houtskoolbarbecues, maar houtskoolbarbecues kosten minder en geven voedsel meer smaak met die unieke, rokerige barbecuesmaak. Het kan tot 40 minuten duren voordat een houtskoolbarbecue de optimale bereidingstemperatuur heeft bereikt, terwijl gas vrijwel direct bruikbaar is. Denk qua afmetingen na over het kookoppervlak, hoeveel je er in één keer op wil zetten en voor hoeveel mensen je gaat koken.

BBQ-brandstof

Denk aan je ‘barbecue brandstof’ anders kom je niet ver met je barbecue! Voor een gasbarbecue heb je een jerrycan terras gas nodig, die verkrijgbaar is in flessen van 5 kg en 13 kg. Voor een houtskoolbarbecue heb je houtskool, of briketten, en aanmaakvloeistof nodig. Vergeet ook geen lucifers of een aansteker.

Schoorsteenstarter

Dit is essentieel voor degenen die een houtskoolbarbecue gebruiken. Een zogenaamde schoorsteenstarter zal de tijd die een houtskoolbarbecue nodig heeft om de optimale kooktemperatuur te bereiken aanzienlijk versnellen. 

BBQ-gerei en -accessoires

Naast het juiste bbq vlees, heb je de juiste tools nodig. Een lang handvat houdt de handen weg van de hete grill en beschermt ze tegen brandwonden. Je hebt een spatel, tang en vork met lange steel nodig om voedsel veilig op de hete grill te verplaatsen. Je hebt ook messen nodig, een marinade borstel, een paar snijplanken en, als je er echt professioneel uit wil zien, een schort.

Tuinmeubilair

Je ontspannen en comfortabel voelen is de sleutel tot genieten van een barbecue. Je hebt dan ook voldoende stoelen en tafels nodig voor jou en je gasten. Picknickkleedjes zijn een leuke en makkelijke manier om meer ruimte te creëren voor kinderen. Accessoires als tafelkleden, parasols, kaarsen en vazen ​​met verse bloemen maken het verschil. Vergeet bij het opzetten van je barbecue de muziek niet. 

Vleesthermometer

Als je vlees op een barbecue kookt, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het helemaal gaar is. Het wil nogal eens gebeuren dat het vlees aan de buitenkant snel dichtbrand, terwijl het aan de binnenkant nog niet goed gaar is. Met een vleesthermometer weet je echter wel of de binnenkant gaar is. De interne temperatuur van gekookte kip is 165°C, varkensvlees en rundvlees is 145°C. Zo voorkom je ziekte onder je gasten en herinneren ze zich je feest om de juiste redenen!

BBQ-grill borstel

Het reinigen van de BBQ-grill met een geschikte borstel verlengt de levensduur van de grill en verbetert de smaak van het eten de volgende keer dat je de bbq gebruikt. Schrob je roosters terwijl ze nog warm zijn om resten en aangebrand voedsel te verwijderen. Gebruik voor een grill van roestvrij staal een borstel met koperen haren, omdat deze het oppervlak niet beschadigt. Voor een gietijzeren grill is een stevige staalborstel nodig om hem goed en krachtig schoon te maken. 

0