Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Na een haartransplantatie blijven nieuwe haren permanent aanwezig

Posted on

Jong en nog onbekommerd 

Op jonge leeftijd stond je er nog niet echt bij stil dat je op latere leeftijd wel eens te maken kon krijgen met haaruitval. Zeker niet op de momenten dat je ’s ochtends voor de spiegel stond om dat dikke weerbarstige haar weer in het gareel te kammen en je de boel maar in model bracht met een flinke dot gel. Natuurlijk, je had het dunne kapsel van je vader of je oom wel eens bestudeerd en misschien zelfs grapjes gemaakt over hun steeds kaler wordende kruin. Maar na verloop van jaren begon het je op te vallen dat het haar bij je eigen slapen steeds minder scherp gelijnd was. Je keek gemakkelijker op je hoofdhuid. Een schok ging door je heen.

Haaruitval 

Zenuwachtig tikte je op Google ‘haaruitval mannen’ in, om vervolgens te leren dat je wellicht in de eerste fase van haaruitval was beland. Toen begon de ellende pas … Vandaag de dag gebruik je amper nog gel om je donzige haar nog in model te brengen. Kale plekken zijn ontstaan, inmiddels begint je kruin ook al. Misschien heb je er geen last van en geef je je over aan de ongemakken van het ouder worden. Maar als jij iemand bent die zich door haaruitval onzeker en onaantrekkelijk voelt, dan hoef je je niet bij je haaruitval neer te leggen! Er zijn methodes zoals een haartransplantatie die er voor zorgen dat je weer een volle haardos terugkrijgt, van je eigen haar.


Kaalheid kan door stress veroorzaakt zijn 

Erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica) is iets waar de man (en vrouw) vroeger aan was overgeleverd. Er was niets aan te doen in die goede oude tijd. Maar vandaag de dag is de wetenschap op dit gebied zo vergevorderd dat kaalheid niet meer vanzelfsprekend is. Wat ga jij eraan doen? De specialisten van Omorfy helpen je bij je vragen over jouw persoonlijke situatie en adviseren je. In een gesprek gaan zij na wat de mogelijke oorzaak is van je kaalheid. Is het daadwerkelijk erfelijke kaalheid of heb je een periode van stress meegemaakt waardoor je nu met kale plekken op je hoofd zit? Een goede haar behandeling ondergaan en tegelijkertijd je levensstijl positief veranderen kan al veel schelen. 

Haartransplantatie 

Soms is het overduidelijk waar het aan ligt. Door ziekte of erfelijke kaalheid verlies je steeds meer haar en dat proces is niet te stoppen als je er niets aan doet. Een haartransplantatie bij Omorfy is dé manier om haren die normaal op je achterhoofd groeien ─ en niet gevoelig zijn voor erfelijke kaalheid ─ te verplaatsen naar de kale plekken op je hoofd. Deze haren staan ook na de behandeling niet bloot aan de gevolgen van alopecia androgenetica en vallen dus niet meer uit. 

Wanneer je beseft dat je binnenkort weer met een mooie en vollere haardos rondloopt en er tien jaar jonger uitziet, maakt dat je enthousiast. Goed om te weten dat het eerste consult bij Omorfy gratis is en je daarna veel wijzer bent. Het kan wel eens het begin zijn van iets moois.

0