Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Welke mobiele telefoons kunnen we dit najaar verwachten?

Vind je het leuk om elke lancering van een nieuwe smartphone te volgen? Dan zal je agenda in het najaar van 2022 vol staan: van betaalbare instapmodellen tot nieuwe vlaggenschepen tot opvouwbare telefoons, er is geen gebrek aan nieuwe telefoons aan in het najaar van 2022. Hoewel het silicium tekort nog niet helemaal is opgelost, lijken mobiele telefoon makers in ieder geval grip te hebben op de eerdere tekorten aan chips. 

Apple iPhone 14

Apple zal naar verwachting de nieuwe iPhone 14 serie in 2022 uitbrengen. En zoals zowel de iPhone 12 als de iPhone 13 ervoor, zal de iPhone 14 serie waarschijnlijk een standaard-, een Mini-, een Pro- en een Pro Max-model bevatten. Traditioneel brengt Apple zijn vlaggenschip iPhones alleen om de twee jaar een grote upgrade. Die trend werd voortgezet met de iPhone 13, die grotendeels de identieke afmetingen en ontwerpen van de iPhone 12 behield, terwijl ook de camera hardware en -prestaties niet enorm veel verschilden.

We kunnen dus aanzienlijke prestatie-upgrades verwachten met de iPhone 14 serie. Maar zouden we ook een substantiële verandering in het ontwerp kunnen zien? Naast een verschuiving naar platte aluminium randen voor de iPhone 12, is Apple niet te ver afgedwaald van het ontwerp van de iPhone X. We hopen op zijn minst op de langverwachte verwijdering van de selfiecamera inkeping, terwijl sommige geruchten erop wijzen dat Apple ook de bult van de camera zou kunnen afvlakken. Apple lanceert zijn nieuwste vlaggenschepen altijd in september, dus dat is precies wanneer we de iPhone 14 kunnen verwachten.

Samsung Galaxy Z Fold 4 & Z Flip 4

Samsung, een vroege en enthousiaste voorstander van opvouwbare telefoons, vertoont geen tekenen om in 2022 hiervan af te wijken. Na de lancering van de enorm dure Z Fold 3 en de iets goedkopere Z Flip 3 in 2021, is de kans groot dat we opvolgers voor beide apparaten zullen zien dit jaar. Er is weinig concrete informatie over de specificaties of het ontwerp van beide smartphones, maar we hopen dat Samsung zijn focus zal richten op het verminderen van de zichtbare vouw die momenteel het midden van zijn opvouwbare apparaten zit. Verbeterde camera’s zouden ook leuk zijn, net als een plek om de S Pen op de Z Fold 4 in op te bergen. Wat willen we het liefst voor deze bijzondere gadgets? Een lager prijskaartje, althans voor de Flip.

Als we twee nieuwe opvouwbare Z-telefoons van Samsung zien, vermoeden we dat de herfst van 2022 de meest waarschijnlijke periode zal zijn, aangezien eerdere Galaxy Fold-apparaten ook in augustus of september zijn gelanceerd.

Nokia 10 PureView

Geruchten over een Nokia 9 PureView-vervanging circuleren vrijwel sinds dat toestel in 2019 werd gelanceerd. Ondanks het lange wachten, is er nog steeds weinig zekerheid over of, wanneer en hoe de multi-lens-mobiel zal slagen.

Nokia 9.3, 10, X50, X60 … verschillende namen zijn voorgesteld voor het vervangende apparaat voor de 9 Pureview. Maar één ding is vrij zeker: een het vervolg op de PureView zal allerlei slimme camera technologieën bevatten. Wat die precies gaan zijn is nog onduidelijk, er circuleren allerlei geruchten, van vier camera’s, enorme accu’s, tot krachtige processoren, maar echte specificaties zijn nog nergens te vinden. Sommige bronnen suggereren dat de stilte te wijten is aan problemen bij het vinden van geschikt silicium. Of dat waar is, weten we niet. Het is zelfs niet eens duidelijk of het apparaat daadwerkelijk in productie is, laat staan ​​hoeveel het zou kunnen gaan kosten.

0