Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom moet je gordijnen op maat laten maken? Vijf redenen voor gordijnen op maat!

Posted on

Vergeet niet om gordijnen in de goede maat te bestellen

Gordijnen kopen die er stijlvol en classy uitzien, is niet zo moeilijk. Er is namelijk qua soorten, stijlen en kleuren veel keuze op de markt. Maar in veel gevallen vergeten kopers van gordijnen om hun bestelling goed op maat te laten maken. Terwijl een duo rolgordijn op maat of een plisségordijn op maat laten maken veel voordelen heeft. Er zijn minstens vijf belangrijke redenen om te kiezen voor een gordijn op maat.

1. Gordijnen op maat voorkomen onnodige stofvorming
Stel dat je verhuist of nieuwe gordijnen aanschaft, dan moeten de gordijnen vooral in de hoogte goed opgemeten worden. Hangen jouw gordijnen te hoog, dan ontstaat er stofvorming op de betreffende plek. Maar ook ziet een te kort gordijn er onverzorgd en slordig uit.

2. Lange gordijnen kunnen gevaarlijk zijn
Als gordijnen te lang zijn en dus over de grond hangen, kan dat gevaarlijk zijn. Met name jouw spelende peuter loopt een risico om over de gordijnen te struikelen. Denk bijvoorbeeld aan situaties in de keuken of eetkamer, waarbij een van je kinderen de stoel op het te lange stuk gordijnen plaats. Hierdoor beschadigd het gordijn niet alleen, een verkeerde beweging kan ook betekenen dat het gordijn van het plafond loskomt en de complete gordijnroede naar beneden komt.

3. Gepaste gordijnen zijn beter voor je relatie
Vrouwen houden niet zo van mannen die hun taken verwaarlozen, waardoor het een rommeltje wordt in huis. Als man wordt je geacht kasten en meubilair goed in elkaar te zetten, lampen aan te sluiten en ook zaken als gordijnen op maat goed te organiseren. Kun(nen) j(ulli)e dit niet zelf, schakel dan een expert in om jouw gordijnen op de juiste lengte af te stellen.

4. Je wilt geen vallende gordijnen hebben toch?
Typisch voor gordijnen die te lang zijn, is dat ze feitelijk vaak ook ook te zwaar zijn. De kans op een afbrekende gordijnrails door een gordijn dat niet op maat gemaakt is, is altijd aanwezig. En niets is er zo vervelend dan een prachtig gordijn dat als je die opent of sluit ineens van het plafond naar beneden valt.

5. Lelijke rafels voorkomen
Gordijnstof dat te lang is, hangt natuurlijk op de vloer en raakt daardoor sneller beschadigd. Je zult merken dat zich rafels gaan vormen, misschien wel omdat jullie hond of kat op de locatie van het hangende gordijn een nieuwe ligplek heeft gevonden.

0