Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips om de accu van je telefoon langer mee te laten gaan

Smartphones zijn bedoeld om ons meer verbonden te laten voelen, maar op sommige dagen is het enige waarmee we ons verbonden voelen de kabel om die telefoon op te laden. Gelukkig zijn er een paar manieren om je batterij een boost te geven zonder dat je de telefoon weg moet leggen. Hier zijn de meest effectieve tips om je accu minder snel te hoeven opladen.

Apple introduceerde de Low Power-modus als onderdeel van de iOS 9-update. Het schakelt automatisch ophalen van e-mail, Siri, automatische downloads, achtergrond app-verversing en enkele visuele effecten uit. Hoewel het niet veel zal uithalen als je batterij al bijna leeg is, kun je het op elk moment handmatig inschakelen via Instellingen.

Zet je geluid zachter

Het gebruik van een koptelefoon in plaats van de luidspreker vermindert uiteraard het batterijgebruik, maar als je naar Instellingen> Muziek gaat, kun je ook een volumelimiet instellen en EQ uitschakelen. Het bespaart je misschien maar een klein beetje batterij, maar je weet maar nooit, het kan je dat ene laatste bericht nog kunt sturen voordat je scherm op zwart gaat .

iCloud uitschakelen

Automatische back-up kan handig zijn voor het opslaan van foto’s die je niet wil verliezen. Helaas, zoals alle nuttige dingen, kan het je batterij ook sneller leeg laten lopen. Een van de redenen waarom het zo veel batterij kost, is dat sommige apps standaard automatische back-up hebben Als je niet alles in de cloud nodig hebt, zorg er dan voor dat je alles wat je niet gebruikt hebt uitgeschakeld onder Instellingen > iCloud.

Tips om de accu van je telefoon langer mee te laten gaan

Sluiten van apps

De overgrote meerderheid van apps is ontwikkeld om niets te doen wanneer ze niet worden gebruikt. Hierdoor kost het uiteindelijk meer batterij om dubbel te tikken en alle apps te stoppen dan ze op de achtergrond aan te laten staan.

E-mails

Elke e-mail ontvangen zodra deze binnenkomt, kan handig zijn als de wereld op je schouders rust. Als je echter meer waarde hecht aan de batterij dan aan spam updates, kun je je e-mailinstellingen wijzigen van Push naar Fetch of Handmatig door te tikken op Instellingen > E-mail > Accounts. Je kunt tijden instellen om te controleren op nieuwe e-mails, en met Handmatig wordt het elke keer dat je een kijkje neemt, bijgewerkt.

Minder helder scherm

Een helder scherm zal de batterij sneller leeg maken dan welke andere functionaliteit dan ook, dus het dimmen ervan heeft onmiddellijk effect. Je telefoon wordt handig geleverd met automatische helderheid, wat geweldig is als je hem nodig hebt om te reageren in de felle zon of pikdonker, maar schuif hem voor het dagelijks leven naar de laagste leesbare instelling.

Inschakelen van vliegtuigmodus

De vliegtuigmodus is ontwikkeld om te voorkomen dat de telefoon interfereert terwijl hij kilometers hoog is, en kan een magische oplossing zijn voor je batterij problemen… op voorwaarde dat je je telefoon niet echt hoeft te gebruiken uiteraard. Door Wi-Fi, 4G, 3G en Bluetooth uit te schakelen, kan de levensduur van de batterij worden verlengd en wordt zelfs minder stroom verbruikt dan het herhaaldelijk in- en uitschakelen van het apparaat.

de accu van je telefoon langer mee laten gaan

Wifi

Het gebruik van een erkend Wi-Fi-netwerk bespaart meer batterij dan het gebruik van 4G, maar als je onderweg bent, moet jouw iPhone constant scannen naar iets om aan mee te verbinden, waardoor de batterij dus leegloopt.

Bluetooth en Airdrop

Als je van technologie houdt en meestal op meer apparaten dan je telefoon zit, is het niet handig om Bluetooth uit te hebben staan. Maar als je Bluetooth niet regelmatig gebruikt, en laten we eerlijk zijn, tenzij het voor een fitnesstracker is, wordt er niet veel gebruik van gemaakt, zet het dan uit. Net als bij wifi scant je telefoon constant naar dingen om verbinding mee te maken als je dat niet doet.

0