Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Mitsubishi Eclipse Cross SUV: een meer dan prima auto voor 

De Eclipse Cross PHEV van Mitsubishi is met zijn stoere uiterlijk en lage brandstofverbruik, een wagen die zich in een zeer competitieve klasse bevindt. Het is echter een capabele gezins-SUV met genoeg ruimte voor de meeste mensen, terwijl zijn ontwerp bijdraagt ​​aan de aantrekkingskracht van het model. Eerder dit jaar kondigde Mitsubishi aan dat de Eclipse Cross de mijlpaal van 80.000 wereldwijde verkopen had gepasseerd, waarvan er meer dan 33.000 in Europa zijn verkocht. Hieronder kijken we waarom!

Mitsubishi Eclipse Cross: de bagageruimte

De Eclipse Cross PHEV van Mitsubishi biedt zes maanden probleemloos autorijden en dat is precies wat je wilt als je een jong gezin hebt. De gemoedsrust die je hebt als je weet dat een auto betrouwbaar is, is van onschatbare waarde, maar daar houden de verdiensten van de Eclipse Cross niet op. Wij zijn bijvoorbeeld vooral blij met de hoeveelheid binnenruimte.

Je kind in het autostoeltje achterin krijgen is een makkie. Dit wordt geholpen door het feit dat je de achterbank naar voren of naar achteren kunt schuiven om meer beenruimte of extra bagageruimte te creëren. Over de bagageruimte gesproken: hoewel hij niet de grootste in zijn klasse is, heeft hij met 448 liter meer dan genoeg ruimte voor de meeste behoeften, zelfs met de achterbank in de achterste stand. De opening bevindt zich ook op een handige hoogte om zware voorwerpen in en uit te tillen, terwijl de bumper niet te hinderlijk is.

Het is prima om met deze Mitsubishi over de snelweg te cruisen, maar gezins-SUV’s brengen het grootste deel van hun tijd door met het rijden door dorpen en steden, meestal op weg naar school of heen en weer van een supermarkt. Deze wegen passen helemaal niet bij de Eclipse Cross, omdat elke kuil of hobbel door het hele interieur wordt gevoeld, dit door de wat stuggere vering die juist rijden op de snelweg comfortabel maakt.

Het interieur van de Mitsubishi Eclipse Cross SUV

Dan de kwaliteit van het interieur. Hoewel onze testwagen een topmodel is met alles erop en eraan, is er overal hard en onaantrekkelijk plastic en de piano zwarte afwerking op de middenconsole ziet eruit alsof er gemakkelijk krassen op kunnen komen.

De gemiddelde koper van een gezins-SUV zal de rijdynamiek waarschijnlijk niet boven ruimte en bruikbaarheid stellen evenmin als de uitstraling van het interieur. De Eclipse Cross wordt alleen geleverd met een 1,5-liter turbo benzinemotor. Dit beperkt niet alleen de keuze, maar het betekent ook dat je vastzit aan een behoorlijk teleurstellend brandstofverbruik.

Er zijn nog geen tekenen van de lange tijd geleden beloofde hybride, ondanks dat Mitsubishi verklaarde dat het model kort na de lancering van de auto zou volgen. Het succes van de grotere Outlander PHEV suggereert dat er van de Eclipse Cross vrijwel zeker zoveel verkocht zouden kunnen worden als hij een vergelijkbare aandrijflijn had.

Wat zijn de concurrenten van de Mitsubishi Eclipse Cross SUV?

Ten slotte is er een groot aantal concurrenten waar de Eclipse Cross tegen moet strijden. De crossover-markt is extreem competitief en andere auto’s in hetzelfde straatje zijn de Skoda Karoq, Peugeot 3008, Renault Kadjar en nog veel meer. Maar de Mitsubishi is nog steeds een competente gezins-SUV en als je je wil onderscheiden van de massa, kan dat de reden zijn om hem te verkiezen boven deze andere typen auto’s.

0