Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Schade aan je autoruit tijdens je vakantie? Hoe pak je dat aan?

Posted on

Je hebt lang naar je vakantie uitgekeken. Nu je eenmaal op weg bent, gooit schade aan je autoruit al snel roet in het eten. Wat moet je hier eigenlijk mee? Moet je gewoon doorrijden of is het beter om er direct iets aan te doen? Om hier vanaf nu altijd duidelijkheid over te hebben is het belangrijk om de volgende informatie door te nemen. Zo weet je precies wat je met autoruitschade aan moet en hoeft je vakantie er verder niet onder te lijden.

Het ontstaan van de schade

Autoruitschade tijdens de vakantie kent vaak een oorsprong in Nederland. Zo kan er bijvoorbeeld steenslag geweest zijn, waardoor er een kleine buts in de ruit is ontstaan. Misschien viel het je niet eens op. Blijf je hiermee doorrijden, dan is de kans groot dat er tijdens je vakantie een flinke barst in de ruit ontstaat. Juist omdat je dan veel kilometers maakt en de ruit veel te verduren heeft. Je auto wordt daardoor onveilig. De autoruit vervangen is dus nog de enige optie.

Hoe dit te voorkomen?

Wat kun je eraan doen om dit te voorkomen? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Controleer de ruit nog voor je daadwerkelijk op reis gaat. Als je de autoruit eenmaal moet vervangen is er geen weg meer terug, want bij grote schade zal er altijd een nieuwe ruit in moeten. Maar dit thuis doen is natuurlijk wel een stuk makkelijker, dan dat je dit op je vakantieadres moet regelen. Wanneer je dus voor je reis de banden, de olie en de vloeistoffen naloopt, kijk dan ook even naar de staat van de ruit. Zo ben je altijd zeker van je zaak.

Kan je dit zelf doen?

Als het gaat om het controleren van de autoruitschade, dan kun je natuurlijk zelf wel voor zien hoe het met de ruit ervoor staat. Veel butsen en sterretjes zijn gewoon met het blote oog te zien. Dit doe je dus gemakkelijk zelf. Het vervangen van de ruit is echter wel een ander verhaal. Dit kun je het beste laten doen door een specialist. Dan kan je er in ieder geval van uitgaan dat de ruit goed geplaatst is waardoor je veilig de weg op kunt.

0