Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een gouden semi-casual combinatie

Posted on

Onder het mom van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is de Nederlandse man vaak het meest tevreden met een spijkerbroek die die op elke gelegenheid kan dragen. Zo, een spijkerbroek, een overhemd en een paar nette schoenen en klaar is Kees, Piet of Jan. En wanneer het een echt bijzondere gelegenheid betreft gaat er misschien zelfs een jasje over dat overhemd. Of misschien gaan ze simpelweg voor een pak. Allemaal niks mis mee, maar het wordt al gauw basic. Het kan zo “lekker makkelijk” ogen. Maar als je wat meer tijd en aandacht in de combinatie steekt kan ook jij de optimale semi-casual look creëren. Wij geven je 3 stijlregels mee zodat jij deze combinatie tot in de puntjes kan perfectioneren.

Regel 1: de jeans: niet te lang en niet te kort

We kunnen het niet vaak genoeg zetten: breng iedere spijkerbroek die je koopt naar een goede tailor om deze op maat te laten maken! Het is een kleine moeite, het is goedkoop en het maakt dat je jeans altijd als gegoten zitten. En met gegoten bedoelen we niet te lang en al helemaal niet te kort. Een spijkerbroek die te lang is kun je nog inkorten, met een te korte broek kun je eigenlijk helemaal niks. Als je broek dan eenmaal goed valt dan komen je schoenen perfect tot hun recht. De enkel mag in ieder geval deels zichtbaar zijn. 

Regel 2: de schoen, niet te saai en niet te gek

Het type schoen dat je met een mooie spijkerbroek combineert bepaalt je semi-casual of casual sjiek look. De standaard nette schoen als een paar Oxfords zijn wat betreft deze combinatie en dit tijdperk een beetje passé, tenzij je voor een funky kleurtje durft te gaan. Bijvoorbeeld donkerpaars in plaats van het standaard bruin. Onze voorkeur gaat uit naar de wat modernere modellen. Denk bijvoorbeeld aan een paar mooie halfhoge Chelsea boots, of lage Brogues. Floris van Bommel heeft een hoop kanjers in zijn assortiment waarmee je goed voor de dag kunt komen, mits op de juiste manier gecombineerd uiteraard. Floris van Bommel schoenen zijn dan ook zeer geschikt voor de semi-casual look.

Regel 3: passende sokken 

De keuze voor bepaalde sokken is altijd een lastige wanneer het om nette schoenen gaat. Een ding staat vast: als je voor sokken gaat, kies dan de juiste. Sokken die je outfit compleet maken, die bijvoorbeeld qua kleur overeenkomen met je schoenen of je spijkerbroek. Een leuk patroontje geeft het geheel vaak een meer casual tintje. 

En weet je, bij lekker weer kun je sokken ook gewoon skippen. Even better! Gewoon met je blote voetjes je nette schoenen in stappen. Of met lage onzichtbare sokjes. Blote enkels onder een perfect op maat gemaakte spijkerbroek in een paar classy shoes. Jij loopt er deze zomer picobello bij!

0