Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zit je gevangen in de friendzone? Zo kom je er uit

Elke man kent deze fase wel eens: je kent al een tijdje een leuke dame. Jullie trekken vaak samen op en jij zou meer willen. Zij houdt de boot af en houdt jou op haar lijstje van ‘gewoon vrienden’. Met andere woorden: je bent gefriendzoned. Hoe kun je nu best uit de friendzone ontsnappen? Een gouden tip: als je van friendzone naar relatie wilt overgaan, ga er dan gewoon voor! Wij vonden alvast enkele tips die bij anderen al vaak gewerkt hebben.

1. Geef toe: je bent gefriendzoned

Wees eerlijk met jezelf: je bent nog altijd maar ‘een’ vriend en geen potentiële minnaar of vaste vriend… nog niet! Bekijk nu rustig hoe jullie relatie nu is. Ben jij altijd het luisterend oor? Ben je een makkelijke prooi als het gaat om beschikbaarheid? Het zijn vragen die je heel kritisch moet beantwoorden. Alles wat ook maar lijkt op ‘enkel vriendschap’ moet veranderen.

2. Wat is er nodig om de situatie te veranderen?

De vragen die je je gesteld hebt, geven jou een heel aantal eerlijke antwoorden. Hou deze in gedachte bij je volgende stappen.

3. Wees eerlijk, zeg het haar gewoon

Wil je uit de friendzone ontsnappen? Zeg het haar gewoon. Nu ja… gewoon… je hoeft uiteraard niet te zeggen ‘ik wil niet meer gefriendzoned te worden’, maar doe het op een speelse manier. Zeg dingen in de aard van ‘Moest jij mijn lief zijn, ik zou wel…’ of ‘Stel dat wij een koppel zouden zijn, ik…’ en kijk goed naar haar reactie. Als je niet veel respons krijgt, probeer het dan op een rustige manier toch gewoon te zeggen: ‘ik voel me goed bij jou, ik ben verliefd op jou, ik wil meer’.

4. Het moment van afstand nemen

Het lijkt contradictorisch, maar als je gefriendzoned bent, moet je afstand nemen. Laat de dame in kwestie even merken hoe het is zonder jou. Laat je wel af en toe zien, neem een vrolijke houding aan of neem een andere look. Kortom: be mysterious. Daardoor vergroot je aantrekkingskracht. Ze ziet jou terug zoals ze jou voor de eerste keer zou zien.

Voilà, tot hier heb jij je best gedaan. Nu is het aan haar om te beslissen of jullie van friendzone naar relatie gaan. Maar wees gerust, deze tips hebben al voor velen gewerkt, dus waarom niet voor jou?

0