Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Top vijf mooiste muscle cars

Posted on

Echte liefhebbers van auto’s willen meer dan alleen een handig karretje om de boodschappen mee te doen. Zij gaan dan ook op zoek naar een wagen die gezien en gehoord mag worden. De mooiste keuze? Dat is natuurlijk de mooiste muscle car! Wij hebben alvast vijf topmodellen voor je op een rijtje gezet. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is jouw ideale keuze maken en misschien nog even doorsparen.

Wat is nu precies een muscle car?

Je kunt het aan de naam al beetje afleiden: de muscle car is er om te pronken met zijn uiterlijk. Bij dit soort wagens tellen zowel zijn looks als zijn prestaties. Veelal zijn ze voorzien van een heerlijk ronkende V8-motor, waardoor je nog meer indruk maakt op je omgeving en natuurlijk jezelf. De klassieke muscle cars stammen vooral uit de jaren zestig en zeventig van veelal Amerikaanse auto fabrikanten, maar ook nu nog worden er diverse prachtexemplaren gemaakt. Dus mocht je interesse hebben om een auto te importeren uit de VS, dan is een muscle car een goede optie.

Top 5 mooiste muscle cars

Ford Mustang

Met stip op één van onze top 5 mooiste muscle cars staat wat ons betreft toch wel de Ford Mustang. We gaan dan natuurlijk wel voor de klassieke uitvoering uit de jaren zeventig. Wie krijgt er nu geen zin om een prachtige roadtrip te maken en de motor flink te laten brullen, na het zien van zo’n schitterende gestileerde wagen? De modellen uit onder meer 1966 en 1967 vallen op door hun dynamisch vormgegeven zijkanten, die de snelheid van deze heerlijke wagens al direct benadrukken.

Dodge Charger

Een andere prachtvariant is de Dodge Charger. Deze werd al in de jaren zestig en zeventig gemaakt en kreeg in 2006 een tweede leven. Of je nu kiest voor een ouder exemplaar of een youngtimer, je zult altijd genieten van zijn ongekende vermogen en prachtige uitstraling. De klassieke Dodge Charger kun je trouwens ook kennen uit de serie The Dukes of Hazzard. In deze serie uit de jaren tachtig reden de hoofdpersonen rond in een knaloranje exemplaar: de General Lee.

Pontiac GTO

Muscle cars worden voornamelijk gemaakt in het prestatiegerichte Amerika, maar ook Australië leverde en levert verschillende prachtige modellen. Denk bijvoorbeeld aan de nostalgisch ogende Pontiac GTO uit de jaren zestig en zeventig. De beste muscle car uit dit werelddeel heeft er overigens, net als de Dodge Charger, een jonger broertje bijgekregen. De nieuwere modellen zijn een stuk gestroomlijnder vormgegeven, maar beschikken nog steeds over die schitterende sportieve look.

Chevrolet Camaro

Heb je flink wat geld over en ben je op zoek naar de mooiste muscle car die je daarmee kan kopen? Dan is ook de Chevrolet Camaro een uitstekende keuze! Het eerste model werd al in 1967 gepresenteerd, maar de wagen is telkens met zijn tijd meegegaan. Hierdoor heb je de keuze uit maar liefst zes generaties. Waar je ook voor kiest, met een stijlvolle Camaro sla je de plank nooit mis.

Plymouth Barracuda

Wil je echt opvallen op de weg? Dat gaat zeker lukken met de stoere, hoekig vormgegeven Plymouth Barracuda. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen, waaronder de sportieve Cuda en Hemi ‘Cuda. Zeker ook een goede afsluiting voor in onze top 5 mooiste muscle cars.

0