Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Nieuwe series op Netflix die de moeite waard zijn!

Posted on

Netflix wist in het derde kwartaal van 2023, 9 miljoen nieuwe abonnees te strikken. De Amerikaanse streaming gigant blijft daarmee oppermachtig. Terwijl Hollywood staakt, leunt de streamingdienst voldaan achterover met een klantenbestand van bijna 250 miljoen betalende kijkers.

Hoor jij daar ook bij? Een ‘Netflix Basic’-abonnement kost je nog geen tientje per maand. Je moet je dan wel eerst door een hoop baggerseries en strontfilms worstelen. Want het streamplatform verwart in zijn duizelingwekkend aanbod Netflix series 2023 opnieuw kwantiteit met kwaliteit.

Of je vertrouwt gewoon op ons lijstje met aanraders van nieuwe series op Netflix!

‘The Fall of the House of Usher’

Er bestaan engere dingen op de wereld dan je belastingaangifte en wat Ajax dit seizoen in de Eredivisie uitspookt. De griezelseries die uit het brein van Mike Flanagan ontspruiten, bijvoorbeeld.

Na ‘The Haunting of Hill House’, ‘Bly Manor’ en ‘Midnight Mass’ is de Amerikaanse horrormeester deze herfst terug met het huiveringwekkende ‘The Fall of the House of Usher’. Het is meteen ook zijn laatste wapenfeit voor Netflix. Hierna verkast de Amerikaanse tv-maker naar het concurrerende Amazon Prime Video.

Flanagan haalt voor ‘House of Usher’ de mosterd bij de 19de-eeuwse griezelschrijver Edgar Allan Poe. Verwacht je dus aan sfeervolle horror in een modern jasje.

Bij het dubieuze farmaciebedrijf Fortunato Pharmaceuticals vallen aardig wat lijken uit de kast. Letterlijk én figuurlijk. Flashbacks onthullen ondertussen met welke duistere omwegen de corrupte pater familias Roderick Usher zijn fortuin maakte.

‘Beckham’

De opkomst van David Beckham bij Manchester United leest als een jongensdroom. Toen was er de rode kaart in de verloren wedstrijd tegen Argentinië op het WK van 1998. Als nationale sporthelden van hun voetstuk vallen, is de klap nog zo hard.

Een jaar later won de verguisde middenvelder met het onvolprezen ‘Man U’ van Sir Alex Ferguson de Premier League, FA Cup én de Champions League. Pas 24 jaar later zou een andere Engelse voetbalclub – en dan nog de stadsrivalen van City! – die historische ‘Treble’ evenaren.

Het is maar een van de prachtmomenten in deze geweldige vierdelige sportdocumentaire over een van de beste Engelse voetballers die in de jaren 90 over het gras van Old Traffort slofte.

‘Tour de France: Au coeur du peloton’

Na ‘Beckham’ toe aan nog meer episch en ontroerend sportvertier? Check dan zeker het wielerspektakel van ‘Tour de France: Au coeur du peloton’. Deze docureeks registreert de exploten van Jumbo-Visma en co in de Deens gekleurde Ronde van Frankrijk van 2022.

‘Arnold’

Het driedelige ‘Arnold’ vertelt dan weer hoe Arnold Schwarzenegger het vanuit het Oostenrijkse bergdorpje Thal tot een van de beroemdste bodybuilders allertijden, Hollywoodster én zelfs gouverneur van Californië schopte. En hij blijkt nog een alleraardigste vent ook!

‘The Witcher’ – seizoen 3

Henry Cavill gromt, beukt en klieft voor het laatst als Geralt of Rivia door het met monsters en magische intriges bevolkte derde seizoen van ‘The Witcher’.

In het volgende seizoen neemt Liam Hemsworth, het net met iets minder acteertalent en charisma toebedeelde broertje van Chris ‘Thor’ Hemsworth, het zwaard van de potige Brit over.

Cavill, zelf een die-hard fan van de gelijknamige boekenreeks van Andrzej Sapkowski, houdt het voor bekeken omdat de nog op til staande verhaallijnen te ver afwijken van de oorspronkelijke boeken en videogames. Eeuwige zonde.

‘Lupin’ – seizoen 3

Ook Omar Sy entert na twee jaar afwezigheid het rijtje nieuwe series op Netflix met een koffer vol onnavolgbare vermommingen voor het derde seizoen van ‘Lupin’. De serie over de doortrapte Parijse meesterdief grossiert als vanouds in heerlijk hersenloos vertier.

Sy speelt als opnieuw de pannen van het dak als het gewiekste titelpersonage, die nu ondergedoken leeft in Marseille als de meest gezochte man in Frankrijk.

De Franse successerie blijft met voorsprong een van de beste anderstalige producties die je tussen de Netflix series 2023 aantreft.

0