Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Sporttape: de 4 voordelen van het gebruik ervan

Posted on

Je hebt er vast wel eens van gehoord: sporttape. Deze tape zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten beschermd worden wanneer je je lichaam belast, bijvoorbeeld tijdens een intensieve training. Sport tape wordt veel gebruikt door mensen die voetbal, tennis, hockey, basketbal en vele andere sporten beoefenen, zowel op professioneel- als amateuristisch niveau. Er hangen vele voordelen aan deze tapen, welke je in deze blog terugleest. 

  1. Sporttape beschermt blessures aan je spieren en gewrichten

Als je ooit een spier- of gewrichtsblessure hebt gehad, weet je maar al te goed hoe pijnlijk het kan zijn. Spierblessures worden vaak veroorzaakt door langdurig overmatig gebruik, een trauma of zelfs ziekte. Bij dergelijke verwondingen is het belangrijk deze zo snel mogelijk te behandelen. Als de blessure niet goed wordt behandeld, kan dit leiden tot verdere complicaties die lang kunnen aanhouden. Dit is waar sporttape in het spel komt. Sporttape helpt (ergere) spier- en gewrichtsblessures te voorkomen door het gebied rond de geblesseerde spier of gewricht te versterken en zo te beschermen.

  1. Sports tape helpt zwellingen te verminderen

Wanneer je een spierblessure hebt opgelopen is het normaal dat er een zwelling optreedt. Zo’n zwelling is het gevolg van vocht dat zich ophoopt in de spier of het gewricht. Dit extra vocht veroorzaakt pijn en kan bewegen bemoeilijken. Sporttape zorgt ervoor dat het gebied rond de blessure droog blijft, waardoor de zwelling minder wordt. 

  1. Het voorkomt littekens

Een geheel ander voordeel van sporttape is dat het littekens voorkomt. Na een sportblessure komt het vaak voor dat er een litteken op de huid ontstaat. Deze littekens kunnen behoorlijk opvallen, waardoor het getroffen gebied er anders uitziet ten opzichte van de rest van het lichaam. Sporttape helpt je dit te voorkomen

  1. Sporttape stimuleert de bloedstroom

Het laatste voordeel van sporttape is dat het helpt de bloedcirculatie te verbeteren. Normaal stroomt bloed vrij door de huid en spieren, maar door spierblessures kan de bloedsomloop vertragen. Door sporttape op het geblesseerde gebied aan te brengen, helpt het de bloedtoevoer naar de spier te vergroten.

Conclusie:

Spier- en gewrichtsblessures zijn pijnlijk en moeten zo snel mogelijk worden behandeld om nieuwe (langdurige) problemen te voorkomen. Sporttape helpt je hierbij en biedt daarnaast nog vele andere voordelen zodat je weer optimaal kunt sporten. 

0