Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Je wilt een refurbished iPhone kopen, maar waar moet je opletten?

Posted on

Refurbished producten worden steeds populairder in onze samenleving. Hetzelfde geldt voor smartphones. Zeker bij de populaire merken zoals een Apple is het kopen van een refurbished toestel gigantisch interessant.

Bij Apple is elk specifiek model refurbished te krijgen op het moment. Er komen steeds meer refurbished aanbieders op de markt die met elkaar gaan concurreren waardoor er gunstigere prijzen gaan ontstaan. Klinkt goed toch? Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een refurbished iPhone? In dit artikel gaan we hier verder op in.

Prijs van een toestel 

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van een goedkope refurbished iPhone is de prijs in verhouding met de kwaliteit. Deze kan sterk variëren tussen de verschillende aanbieders. Een van de redenen hiervoor is, is dat de toestellen bij de aanbieders in verschillende condities worden verkocht. Je mag natuurlijk verwachten van een toestel waar gebruikssporen op te vinden zijn dat de prijs lager ligt dan bij een toestel die er gloednieuw uit ziet. Een andere reden voor de variatie in prijs is een keurmerk en de garantie. Er zijn aanbieders die werken met het ‘’refurbished keurmerk’’. Dit is een keurmerk die jou zekerheid geeft dat jij een goed toestel koopt. Dit kan tot gevolg hebben dat dat de prijs hoger ligt dan bij aanbieders zonder keurmerk. Het advies is om altijd te kiezen voor een webwinkel waarbij gebruik wordt gemaakt van een ‘’refurbished keurmerk’’ of het ‘’webshop keurmerk’.

Kwaliteit van een refurbished iPhone

Als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een refurbished iPhone X, is het belangrijk om te kijken naar de conditie van het toestel. De meeste refurbished aanbieders verkopen hun toestellen in drie condities: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Dit wordt vaak ook uitgelegd als een A, B en C grade. Een zo goed als nieuw toestel heeft geen tot enkele gebruikssporen, een licht gebruikt toestel heeft meerdere lichte gebruikssporen, en bij een zichtbaar gebruikt toestel zijn er meerdere (diepere) gebruikssporen te zien. Let altijd goed op de conditie wanneer je een refurbished iPhone koopt. Het zou jammer zijn als je voor verassingen komt te staan. Vergelijk ook altijd de prijs op basis van de conditie van het toestel, zo vergelijk je appels met appels. 

Garantievoorwaarden per bedrijf

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished iPhone zijn de garantievoorwaarden. De garantievoorwaarden verschillen vaak flink per bedrijf. Hierin wordt aangegeven hoeveel maanden garantie er wordt gegeven op de toestellen in de shop, welke onderdelen wel en niet onder de garantie vallen en vanaf wanneer de garantietermijn in gaat. Wees slim en lees de garantievoorwaarden door, dit kan je een hoop problemen schelen en kost slechts een paar minuten. Gelukkig houden de meeste bedrijven twee jaar garantie aan en kan je zorgeloos genieten. De toestellen worden op meer dan 50 punten gecontroleerd en opgeknapt voordat deze worden verkocht.

Ben je toch niet tevreden over het toestel? Wees niet bang, gelukkig mag je het toestel  standaard retourneren binnen 14 dagen en bij veel bedrijven loopt dit zelfs op tot 30 dagen.

Accessoires bij een toestel

Helaas krijg je niet bij elke aanbieder alle accessoires bij het toestel geleverd. Let daarom tijdens de aanschaf van een refurbished iPhone goed op wat je allemaal bij het toestel ontvangt. In de meeste gevallen zit er standaard een iPhone oplader en adapter bij, maar soms krijg je zelfs een hoesje en een tempered glass. Check de verschillen!

1