Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips voor een stijlvolle slaapkamer voor mannen

Posted on

Een slaapkamer voor mannen creëren is gemakkelijker dan het lijkt. Veel (vrijgezelle) mannen vragen zich af hoe ze met een paar kwinkslagen een mannenslaapkamer inrichten kunnen. Een slaapkamer mannelijk maken is gelukkig niet zo ingewikkeld. Hoe je snel en voordelig een mannenslaapkamer creëert, leer je met de onderstaande interieurtips voor mannen. Gebruik de tips en inspiratie en tover jouw slaapkamer binnen no time om in een plek waar je je mannelijker dan ooit voelt!

1. Geef jouw persoonlijke spullen een mooie plek
Heb je een speciale hobby? Of een serie gave foto’s van jouw laatste vakantie? In een slaapkamer voor mannen horen persoonlijke items thuis. Ze werken sfeerverhogend en maken de mannenslaapkamer intiem en sfeervol. Gebruik bijvoorbeeld een digitale fotolijst om de fraaiste plaatjes te showen die je op vakantie hebt gemaakt. Zet in de vensterbank de gaafste bierflesjes uit jouw persoonlijke collectie neer. En benut het nachtkastje om leuke mannelijke accessoires op te zetten.

2. Maak gebruik van donkere kleuren
Een van de betere interieurtips voor mannen bij de slaapkamer mannelijk maken, is het gebruik van donkere kleuren. Denk aan zwart, bruin of donkerblauw. Nadelig hieraan is dat donkere kleuren ervoor zorgen dat de mannenslaapkamer kleiner lijkt dan deze feitelijk is. Dit kun je compenseren door goede verlichting te installeren. Kies voor heldere led-spotjes aan het plafond, zodat je jouw donkere mannenkamer goed in het licht kunt zetten.

3. Stoere planten voor sfeer en frisse lucht
Planten in en slaapkamer voor mannen zijn ook onmisbaar. Alleen al omdat ze veel charme en sfeer brengen. Kies hierbij voor stoere planten, zoals een gave Cactus of een Zamioculcas (ook bekend als de Lucas) of een Areca (Dypsis Lutescens). De mannenslaapkamer inrichten met enkele planten heeft als aanvullende voordeel dat de planten CO2 en vuil uit de lucht filteren en zo zorgen voor een frisser en gezonder binnenklimaat. Je profiteert dus op meerdere manieren van de aanwezigheid van een of meer planten!

4. Hout en linnen combineren met industrieel
Een slaapkamer mannelijk maken kan ook door voor stoer meubilair te kiezen. Maar zet de slaapkamer niet te vol met van alles en nog wat. Een stoere combinatie die altijd werkt is gebruikmaken van materialen als hout, linnen en enkele industriële meubels. Kies bijvoorbeeld voor een houten bed, een linnen mand om tijdschriften in te doen en enkele industrieel ontworpen nachtkastjes en/of kledingkasten. En direct is duidelijk: dit is een echte stoere slaapkamer waar een man zich honderd procent thuis kan voelen!

 slaapkamer mannelijk maken
0