Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe maak je je parasol schoon en hoe houd je hem schoon?

Posted on

Parasols zijn onmisbaar tijdens de zonnige, zomerse dagen. Ze beschermen ons tegen de zon en voegen daarnaast ook stijl toe aan onze tuin. Of je nu één hebt op je terras, in je tuin of bij het zwembad, het is belangrijk om te weten hoe je deze goed onderhoudt. In deze blog bespreken we stapsgewijs hoe je je parasol kunt reinigen, geven we je graag enkele handige tips om hem in topconditie te houden en vertellen we je waarom het aanschaffen van een parasolhoes nou zo’n must is!

Stap 1: Verwijder het vuil
Voordat je begint met het schoonmaken, is het belangrijk om het vuil van het doek te verwijderen. Klop voorzichtig op het doek om stof, bladeren en ander vuil los te maken. Gebruik indien nodig een zachte borstel om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.

Stap 2: Reinig het parasoldoek
Doop een zachte spons of een zachte doek in lauwwarm water met een milde zeep. Veeg voorzichtig over de stof, beginnend aan de bovenkant en werkend naar beneden. Let vooral op vuile plekken en vlekken. Vermijd schrobben, want dit kan de stof beschadigen.

Stap 3: Spoelen en drogen
Spoel het grondig af met schoon water om alle zeepresten te verwijderen. Dit is een cruciale stap om te voorkomen dat er zeepvlekken op de stof achterblijven. Laat hem volledig drogen voordat je hem weer inklapt of opbergt. Hierdoor voorkom je schimmelvorming.

Tips voor het onderhoud:

  1. luit de parasol bij winderig weer: Als er harde wind opkomt, is het verstandig om ‘m te sluiten om te voorkomen dat hij beschadigd raakt.
  2. Gebruik een parasolhoes: Investeer in een kwalitatieve parasolhoes om hem te beschermen wanneer je hem niet gebruikt. Een parasolhoes helpt bij het verminderen van blootstelling aan vuil, zonlicht en vocht.
  3. Regelmatige reiniging: Voer regelmatig lichte schoonmaakbeurten uit om vuil en stof te verwijderen voordat ze zich ophopen.
  4. Bewaar hem droog: Berg hem op in een droge, goed geventileerde ruimte wanneer je hem niet gebruikt. Dit voorkomt schimmelvorming.

Een goed onderhouden parasol kan vele jaren meegaan. Door regelmatig schoon te maken en een parasolhoes te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat hij er lang mooi uit blijft zien. Vooral een parasolhoes mag niet vergeten worden. Dit verlengt echt de levensduur én houdt de kleur mooi. Bij Gerrits Tuinmeubelen is een ruime keuze uit parasolhoezen. Beschik jij nog niet over een parasol? In de webshop wordt bij elke variant aangegeven welke parasolhoes het beste past.

0