Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Haal je scooter van stal en ga erop uit!

Posted on

Heerlijk, de zomer is in aantocht! Het ideale seizoen om er lekker op uit te gaan en tochtjes te maken. Met de benenwagen door het bos, met je kano het meer op of natuurlijk lekker scheuren op je scooter!

Want zeg nou zelf, een scooter heeft een aantal voordelen op de fiets. Natuurlijk is het aan te bevelen om aan lichamelijke inspanning te doen, maar met een scooter leg je wel grotere afstanden af. En als je partner en/of vrienden ook over zo’n magistraal voertuig beschikken, wordt ‘t helemaal gezellig! Natuurlijk, een fiets heeft geen brandstof nodig. Maar een scooter is wat dat betreft redelijk zuinig, zodat je daarvoor ook niet krom hoeft te liggen. En als je wat te sleutelen wilt hebben, is een scooter veel uitdagender en leuker dan het oppompen van fietsbanden of het verleggen van een ketting!

Klaar voor onder water?
Of, nou ja, het wegdek natuurlijk? Want je kunt je scooter het beste eerst voorbereiden op het nieuwe seizoen. Zo dien je je banden te wisselen, als je je winterbanden er nog op hebt zitten. Deze kunnen niet goed rijden op droge en warme wegen en puur bedoeld voor rijden tijdens lagere temperaturen. Omgekeerd kun je winterbanden ook niet in de zomer gebruiken.

Kijk goed de bandendruk en het oliepeil na en maak een proefritje om te zien of je scooter soepel rijdt en alles perfect functioneert. Het laatste wat je wilt is immers dat je onderweg voor verrassingen komt te staan! Is je tank vol maar vertoont je gemotoriseerde tweewieler kuren? Dan is een onderhoudsbeurt nodig.

Onderdelen vervangen
Scooter componenten zijn net als mensen; ze leven niet voor eeuwig. Daarom kan het heel goed voorkomen dat je onderdelen van je voertuig moet vervangen. Misschien is je uitlaat verroest of functioneert ie niet meer naar behoren. Tja, dan zit er niks anders op dan een scooter uitlaat kopen. Het is verstandig om deze zelf te monteren; je bent dan geen geld kwijt aan een monteur en bovendien weet je goed hoe je scooter in elkaar zit. Zo kun je zelf reparaties en aanpassingen uitvoeren als er iets aan je tweewieler scheelt.

Check voordat je de weg op gaat ook goed je remmen, brandstofleidingen, velgen en beplating. Je scooter moet er immers wel mooi uitzien en ook op technisch gebied volledig voldoen aan je verwachtingen als je op zomertour gaat!

Ben je meer fan van motoren? Bekijk dan ons artikel over de Suzuki Hayabusa!

 

0