Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De voor- en nadelen van de verschillende soorten Apple Watches

Posted on

Als je op zoek bent naar een Apple Watch, dan wordt het je bepaald niet makkelijk gemaakt. Zoals met zoveel producten tegenwoordig: de keuze is reuze. Om het jou iets eenvoudiger te maken, zetten we een aantal voor- en nadelen van diverse Apple Watch modellen op een rij. Het is aan jou om te bepalen wat voor jou écht belangrijk is.

Apple Watch Ultra

Dé Apple Watch is de Ultra, een magnifiek instrument zou je kunnen zeggen. Behalve een ECG en optische hartslagsensor (die de Series 8 ook heeft) beschikt hij ook over een zuurstofsaturatiemeter. Daarnaast is hij een stuk(je) groter dan de andere modellen. Dat zorgt er dus voor dat alle gepresenteerde informatie ook makkelijker leesbaar is. Hij is zeer geschikt voor gebruik tijdens outdoor sporten, hoe extreem ook. Tot slot is de batterijduur maar liefst twee keer die van de andere twee modellen. Maar dat alles heeft één flink nadeel: de prijs. De vanafprijs is € 999. Jij bepaalt of hij dat voor jou waard is.

Apple Watch Series 8

Ook de Series 8 Apple Watches hebben zeer uitgebreide functies. Hij heeft dus ook die ECG en optische hartslagsensor, maar mist de zuurstofsaturatiemeter. Is dat belangrijk voor jou? Ook heeft hij de mogelijkheid, net als de Ultra, tot een always-on-scherm. Hij is wel iets kleiner dan de Ultra, maar nog altijd groter dan de SE. Met iets meer interessante opties is hij wel zeer aantrekkelijk in prijs, vanaf € 499.

Apple Watch SE

En dan is er nog de SE, een Apple Watch model van 2022. Hij beschikt niet over de ECG mogelijkheid, maar wel over een optische hartslagsensor. En omdat dit een eenvoudiger model is, heeft hij ook geen zuurstofsaturatiemeter, je kan hem niet instellen op always-on en hij heeft veruit het kleinste scherm. Hoe erg is dat? Vanaf € 325 kan je altijd nog zeggen dat je een Apple Watch hebt, met al zijn andere voordelen. En omdat je altijd kunt kiezen uit diverse Apple Watch bandjes maak je van jouw Apple Watch een heel persoonlijke smartwatch.

Conclusie voor- en nadelen Apple Watches

Zo zie je maar: het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om de voor jou best passende Apple Watch te selecteren. Het is een kwestie van op een rij zetten wat jij belangrijk vindt en voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Leg er jouw budget naast en dan is de keuze snel gemaakt. Met jouw selectie uit het mooie aanbod aan Apple Watch bandjes geef je jouw smartwatch ook nog eens wat extra uitstraling mee.

0