Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De herfst is hier: tips voor nieuwe boeken en hoe je ze ontdekt

Ben je op zoek naar nieuwe boeken om te lezen? Er zijn zoveel geweldige boeken op de markt, dat het soms moeilijk kan zijn om te kiezen. In dit artikel geef ik je enkele tips voor het vinden van nieuwe boeken die je leuk zult vinden.

Denk na over je interesses

De eerste stap is om na te denken over je interesses. Wat voor soort boeken lees je graag? Houd je van fictie of non-fictie? Houd je van thrillers, romans, fantasy, of misschien iets anders? Als je weet wat je leuk vindt, kun je je zoektocht naar nieuwe boeken verfijnen.

Lees recensies

Een andere goede manier om nieuwe boeken te vinden, is door recensies te lezen. Er zijn veel websites en tijdschriften die recensies van nieuwe boeken publiceren. Lees een paar recensies van boeken die je interessant vindt om te zien wat anderen ervan vinden.

Vraag aan vrienden en familie

Je vrienden en familie kunnen ook geweldige tips geven voor nieuwe boeken. Als ze weten wat je leuk vindt, zullen ze je waarschijnlijk aanbevelingen doen die je zullen aanspreken.

Ga naar de bibliotheek

De bibliotheek is een geweldige plek om nieuwe boeken te ontdekken. Je kunt er boeken lenen zonder ze te hoeven kopen, dus je kunt ze eerst uitproberen voordat je besluit of je ze wilt kopen.

Bekijk flyers

Koop je regelmatig boeken? Uitgevers laten vaak flyers drukken die ze in nieuwe boeken stoppen. Hierop staan vaak soortgelijke boeken. Beviel het boek dat je gekocht had wel, dan kun je je laten inspireren door de boeken op de flyers die je terugvond in je boek.

tips voor nieuwe boeken

Breng een bezoek aan een boekwinkel

Boekwinkels zijn ook een geweldige plek om nieuwe boeken te vinden. Je kunt er rondneuzen en boeken vinden die je anders misschien niet zou zijn tegengekomen.

Kijk eens naar de lijsten met de beste boeken ooit

Er zijn er genoeg, maar op deze lijst van de Top 100 boeken aller tijden is gestemd door schrijvers van over de hele wereld. Deze boeken zullen iedereen zeker een aanzienlijke tijd bezig houden.

WhichBook 

Een andere indrukwekkende online bron, WhichBook, “maakt miljoenen combinaties van factoren mogelijk en stelt vervolgens boeken voor die het beste aansluiten bij jouw behoeften.” Erg handigdus! 

Vermijd bestsellers

Dit klinkt misschien als een vreemd advies, maar de boeken die je bovenaan de hitlijsten ziet, zijn misschien niet bepaald meeslepende boeken. Boeken kunnen alleen maar succes hebben dankzij de naam van een auteur, of via een enorme reclamecampagne. Als je echt een bestseller wilt lezen, bekijk dan vooraf een paar betrouwbare recensies (van critici en lezers); probeer anders minder bekende auteurs eens.

Volg auteurs en uitgevers op social media

Auteurs en uitgevers delen vaak nieuws over nieuwe boeken op social media. Door ze te volgen, kun je op de hoogte blijven van de nieuwste releases.

Meld je aan voor een boekenclub

Boekenclubs zijn een geweldige manier om nieuwe boeken te ontdekken en met andere mensen te praten over boeken die je hebt gelezen.

Doe mee aan een leeschallenge

Leeschallenges zijn een leuke manier om je leesvaardigheid te verbeteren en nieuwe boeken te lezen. Er zijn veel verschillende leeschallenges beschikbaar, dus je kunt er een vinden die bij je past.

Experimenteer met verschillende genres

Probeer eens boeken uit verschillende genres te lezen. Je zou verbaasd kunnen zijn over wat je leuk vindt.

Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen

Als je op zoek bent naar iets nieuws, wees dan niet bang om nieuwe dingen te proberen. Je zou verrast kunnen zijn over wat je leuk vindt.

Enkele specifieke aanbevelingen

Hier zijn enkele specifieke aanbevelingen voor nieuwe boeken die je misschien leuk vindt:

Fictie:

“The House in the Cerulean Sea” van T.J. Klune is een feelgood-roman over een sociale werker die een magisch weeshuis moet bezoeken

The House in the Cerulean Sea

“The Midnight Library” van Matt Haig is een magisch realistische roman over een vrouw die de kans krijgt om haar leven opnieuw te leven.

The Midnight Library

“The Ministry for the Future” van Kim Stanley Robinson is een sciencefictionroman over een groep mensen die de klimaatcrisis probeert op te lossen.

The Ministry for the Future

Non-fictie:

“Sapiens: A Brief History of Humankind” van Yuval Noah Harari is een non-fictieboek over de geschiedenis van de mensheid.

Sapiens- A Brief History of Humankind

“The Power of Habit” van Charles Duhigg is een non-fictieboek over hoe gewoonten werken.

the power of habit

“The Alchemist” van Paulo Coelho is een non-fictieboek over het vinden van je ware bestemming.

The Alchemist

Natuurlijk zijn dit slechts enkele voorbeelden. Er zijn nog veel meer geweldige boeken beschikbaar. Met een beetje onderzoek kun je zeker nieuwe boeken vinden die je leuk zult vinden.

0