Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe maak je eiwitrijke pannenkoeken?

Posted on

Lekker eten, maar tegelijkertijd gezond en voedzaam: dat is natuurlijk hetgeen wat iedere voedselliefhebber nastreeft. Een pannenkoek is gigantisch lekker, maar hoe zorg je ervoor dat je deze eiwitrijk maakt, zodat het bijdraagt aan een gezond lichaam met gezonde spieren?

Tip 1: eieren gebruiken voor je pannenkoeken

Zoals iedereen weet zijn pannenkoeken erg voedzaam. Eieren zijn ook erg gezond en zitten boordevol eiwitten. Om die reden is het altijd verstandig om eieren te gebruiken om je pannenkoeken klaar te maken. Je weet dan zeker dat je die eiwitten alvast binnen hebt. Deze kun je gewoon toevoegen aan de pannenkoekenmix, zodat ze verwerkt worden in de pannenkoeken. Probeer ook veel eieren te gebruiken, het is namelijk niet zo erg. Een lange tijd werd gedacht dat het eten van veel eieren ongezond voor je lichaam is. Er zijn recent echter steeds meer onderzoeken naar voren gekomen die dit gegeven ontkrachten. Je hoeft dus ook niet per se bang te zijn als het gaat om eieren.

Tip 2: kip op de pannenkoek

Klinkt misschien raar, want het is niet een combinatie die je vaak naar voren ziet komen. Maar probeer het daarom maar eens voor de grap, want een pannenkoek kun je zo divers maken als jezelf wil. Er zijn geen specifieke regels waar je je aan moet houden als het gaat om het maken van pannenkoeken. Het is dan ook aan te raden om kip op de pannenkoek te doen. Kip heeft namelijk meerdere voordelen. Allereerst zit er in kip weinig vet, dus je kunt profiteren van weinig kcal. Maar daarnaast zitten er zeer veel eiwitten in, dus dat maakt het nog eens extra gezond. Het is dan het verstandigste om kipfilet op de pannenkoek te doen. Dat is namelijk de meest magere vorm van de kip. Kippenpoten en dergelijke zijn vaak wat vettiger. Daar zitten ook wel eiwitten in, maar ook aanzienlijk meer vet. Bovendien kun je kippenpoten natuurlijk niet combineren met een pannenkoek.

Tip 3: stroop vervangen door iets anders

Stroop is natuurlijk erg lekker, maar daarnaast ook erg ongezond. Stroop heeft namelijk meer nadelen dan voordelen. Om die reden is het verstandig om stroop door iets anders te vervangen. Iets wat wel lekker is, maar bovendien ook veel eiwitten in zich heeft. Hiervoor heb je natuurlijk diverse keuzes. Op internet vind je meerdere artikelen met goede vervangers van stroop, zodat je altijd iets lekkers hebt!

0