Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Bijzondere drankjes voor een vriendenavond

Posted on

Bier, wijn of shotjes. Keuze te over wanneer je met vrienden een avondje gaat drinken. Vaak blijf je bij hetzelfde drankje. Best zonde want er zijn zoveel lekkere dranken om te proeven en te ontdekken. Zak dus lekker onderuit en kijk wat je nog meer in kan slaan voor de volgende mannenavond.

Bier

Natuurlijk zijn er de trends van 2021 op biergebied. Beginnend met de hype voor alcoholvrij bier dat ook dit jaar hoog in het lijstje staat. Maar ook Oost-Europese bieren zijn steeds meer in opkomst. Het draait tegenwoordig eigenlijk niet meer om welk merk je drinkt, maar om wat voor bier je drinkt. De gespecialiseerde bierwinkels en biercafé’s zijn aan een flinke opmars bezig. Hoog tijd dus om wat verschillende bieren in huis te halen en met je vrienden een avond lang te proeven.

Wijn

Net als bier komt wijn ook in verschillende soorten en maten. Het is niet zo simpel als rood, wit, rosé of met een bubbel. Honderden, zelfs duizenden druivenrassen, laten de wijnwereld behoorlijk duizelen. En dan heb je ook nog zoiets als Vermout. Dat is een versterkte wijn die op smaak wordt gebracht met verschillende kruiden en planten. Lekker als aperitief of voor tussendoor bij de borrel. Toch liever met de mannen onder elkaar voor krachtig rood? Kies dan voor Italiaanse krachtpatsers als Barolo, van de druif Nebbiolo. Of wijnen van het blauwe druivenras Aglianico. Van deze druiven worden krachtige wijnen gemaakt met veel tannines. Ideaal voor bij smaakvolle vleesgerechten of met een blokjes Parmezaanse kaas. 

Wat witte wijnen betreft is er ook genoeg keuze. Ga eens voor een strakdroge Riesling. De beste Riesling wijnen komen toch wel uit Duitsland, maar ook in de Franse Elzas en in Australië weten ze wat ze met deze druif aan moeten. 

Ploppende kurken

Voor wie de avond goed wil beginnen, start met een bubbel. Laat de kurken maar lekker ploppen en de avond kan van start. Wie echt een entree wil maken, volgt nog even een cursus sabreren. Dan sla je de volgende keer met gemak zo’n kurk van de fles met een zwaard. Dat sabreren kun je ook alleen met mousserende wijn doen. Door de druk in de fles worden namelijk eventuele glasdeeltjes ook weggeblazen. Het is wel een precies werkje, dus een cursus onder leiding van een professional is aan te raden. De avond starten op de eerste hulp met snijwonden wil natuurlijk niemand. 

0