Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 wintertips om met de motor naar het werk te gaan!

Posted on

Met de motor naar het werk gaan in de wintermaanden? Het kan gewoon! Maar dan moert je wel enkele zaken in de gaten houden. Hieronder vind je de beste vijf tips om je motor in de winter te gebruiken om mee naar het werk te gaan!

1. Zorg voor veilige kleding, zoals betrouwbare motorhandschoenen, een motorpak en helm

Een van de belangrijkste aandachtspunten voor als je ’s winters de motor pakt, is om warme en veilige kleding te dragen. Draag daarom kwalitatief goed isolerende motorhandschoenen. Maar naast motorhandschoenen trek je natuurlijk ook een lekker warm motorpak aan met thermo-onderkleding en een helm met een goed afsluitbare voorklep.

2. Check het weerbericht voordat je op pad gaat

In de winter kan het bij lichte en strenge vorst ineens verraderlijk glad worden op de weg. Check daarom altijd voor vertrek wat de weersverwachting is. Wordt er gewaarschuwd voor ijzel, sneeuwval of hevige regenval? Wees dan verstandig en later de motor gewoon staan!

3. Pas je rijstijl aan op de tijd van het jaar

In de winter is het aan te raden om je rijstijl aan te passen op (mogelijke) weersomstandigheden. Matig bijvoorbeeld uit voorzorg je snelheid als het nat en koud is. Houd verder voldoende afstand tot het verkeer voor je, zodat je in noodgevallen tijdig kunt remmen. En verder is het aan te raden om, wanneer het plotseling gaat sneeuwen, niet ineens te remmen. Kies ervoor je voeten dicht bij de grond te houden en het gas wat los te laten. Wanneer je wel ineens remt, heb je een grote kans dat het voorwiel blokkeert en wegglijdt, waardoor je ten val komt.

4. Eerder donker en mistig: anticipeer hierop

In de wintermaanden is het eerder donker. En vaak is de kans ook groot dat er mist ontstaat of dat je last hebt – bij helder weer – van een laagstaande zon. Zorg daarom dat je een bril met gele glazen bij je hebt. Dit ziet er wellicht een beetje bijzonder uit, maar rijdt we leen stuk prettiger. Zo heb je minder last van fel wit licht door sneeuw en van verkeerd afgestelde koplampen van tegenliggers. En rijd je een stuk relaxter en ontspannender naar je werk!

5. Besteed aandacht aan goed onderhoud

Zeker in de winter moet je volledig op je motor kunnen vertrouwen. Zorg daarom dat je je motor goed controleert op werkende verlichting, smeer de ketting geregeld in en zorg voor een juiste bandenspanning!            

0