Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zorg voor een airco inclusief montage

Posted on

Ben je op zoek naar een systeem dat niet alleen in de winter je huis kan verwarmen, maar ook in de zomer voor koelte zorgt? Een airco is daar natuurlijk het antwoord op. Nu kun je tegenwoordig overal eenvoudig een airco aanschaffen maar als je niet zo handig bent is een airco inclusief montage een slimme keuze. Zo weet je zeker dat de airco perfect werkt en je optimaal profiteert van een ideale temperatuur in huis. 

Waarom een airco inclusief montage?

Het aanleggen en installeren van een airco is op zich geen ingewikkelde klus. Toch is het verstandig om een airco inclusief montage te kopen. De reden hiervoor is dat een professionele installatie en montage de werking van de airco alleen maar ten goede komt. Bij een airco inclusief montage weet je zeker dat deze op de juiste hoogte hangt, dat alle kabels goed zijn aangesloten en je hebt ook garantie op de montage. Het komt de levensduur van de airco dus ten goede en dat betekent dat je optimaal en lang kunt genieten van de airco inclusief montage.

Een geschikte airco voor iedere ruimte in huis

Voordat je een airco inclusief montage aanschaft, kijk je naar de ruimte die je wilt verwarmen, of koeler wilt maken. Gaat het om een enkele kamer, bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer of de woonkamer? Dan heb je voldoende aan een single-split airco die bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De capaciteit van de airco die je kiest, is afhankelijk van de grootte van de ruimte waar hij komt te hangen. Airco’s zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar voor ruimtes van 90 m³ of van 120 m³. Wil je meerdere ruimtes in huis verwarmen of koelen, dan is een multi-split airco een goede oplossing. Hierbij heb je een centrale unit buiten, waar je meerdere buitenunits op aansluit. Dat kunnen er twee of drie zijn. Ook hierbij houd je natuurlijk rekening met de grootte van de kamers waar de units geplaatst worden. 

Een energiezuinige airco

Een airco die niet alleen koelt maar tevens verwarmt, kan een goed alternatief zijn voor het verwarmen op gas. Een nieuwe airco is energiezuinig en bovendien stil in gebruik. Door de airco inclusief montage op de juiste plek te hangen, heb je optimaal profijt van zowel de warme als de koude luchtstroming uit de airco. Het is afhankelijk van het type airco dat je kiest op welke hoogte de airco inclusief montage precies geplaatst moet worden. Houd hier bij de aankoop rekening mee, want bepaalde modellen moeten hangen, anderen kunnen ook op de vloer geplaatst worden. 
Kies je daarnaast voor een airco die een wifi-module heeft, dan kun je nog beter regelen dat de airco energiezuinig werkt. Je stelt de gewenste temperatuur in, voor zowel overdag als ’s nachts en je regelt dat de airco pas aangaat als er iemand thuis is. Ben je per ongeluk vergeten om de airco bij vertrek handmatig uit zetten, dan regel je dit alsnog op afstand via je smartphone.
De designs van de binnenunits zijn modern en elegant. Daardoor heb je altijd een airco in huis die helemaal bij je inrichting past.

0