Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wij helpen je aan een nieuwe hobby!

“Dus, heb je hobby’s?” Tegenwoordig voelt dat als een vreemde vraag. Hobby’s voor mannen klinkt als iets uit een ver verleden toen er nog geen Facebook, Netflix of slecht beoordeelde bieren op Untapped bestonden. We hebben meer hobby’s nodig. Waarom? Omdat we eerlijk gezegd allemaal wel wat afleiding kunnen gebruiken. In een wereld die altijd aanstaat, waar to-do-lijsten nooit eindigen en waar iedereen verslaafd is aan hun schermen, geeft een hobby je een uitweg. Ze zijn een manier om los te koppelen, te ontspannen, mensen te ontmoeten en dienen als een tegengif voor de algemene burn-out van het moderne leven. Hieronder hebben we daarom de beste hobby’s voor mannen opgeschreven. Veel plezier met het ontdekken van de jouwe!

Het moderne leven is tegenwoordig vaak niet veel meer dan zitten en staren naar een scherm. Op kantoor. Thuis. In de bus of de trein. Laten we eerlijk zijn, je doet het nu ook. Studies laten zien dat het hersenweefsel krimpt en de cognitieve functie wordt aangetast door overmatige schermtijd. Een rapport van vorig jaar bevestigde dat volwassenen meer dan 10 uur per dag naar een scherm staren, terwijl uit een ander onderzoek bleek dat we meer tijd op apparaten doorbrengen dan in bed. Langdurig tv-kijken is ook in verband gebracht met een verhoogd risico op diabetes en hartaandoeningen. Tijd dus voor een goede hobby!

Studies hebben bordspellen gekoppeld aan een toename van cognitieve vaardigheden en een goede geestelijke gezondheid. En er zijn tal van op volwassenen gerichte spellen. Loop dus eens een spelletjes winkel in en laat je informeren, wie weet vind je het zo leuk dat je een club gaat zoeken. Lid worden daarvan is net zo verslavend als sociale media, alleen de mensen en interacties zijn echt.

Je kunt je hele leven verspillen aan het kijken naar sport op televisie, waarbij je langzaam extra kilo’s toevoegt. Ga in plaats daarvan naar buiten en bekijk een spel in het echt. Sterker nog, ga nog een stap verder en zoek de juiste sport voor jou!

Zet de computer uit, ga naar buiten en begin een van de meest mannelijke hobby’s die je met je handen kunt doen: iets uit een enorm blok hout zagen met een kettingzaag. Het is een zware, maar een lonende, hobby. 

nieuwe hobby

Ga je eigen eten kweken

De gezondheidsvoordelen hiervan liggen voor de hand: frisse lucht, zonneschijn, lichte lichaamsbeweging en een onbeperkte bron van vitamines en mineralen. Het is ook het toppunt van mannelijkheid van de 21e eeuw om je eigen eten te kweken. Probeer op zijn minst wat kruiden in een bloembak te kweken.

Fotograferen

Het lijkt verleden tijd, een verloren analoge kunst, zo je wilt, maar er zijn nog steeds indrukwekkende filmcamera’s te koop. Old-school camera’s zijn nog steeds superieur in natuurlijk licht voor authentiek ogende foto’s. Bovendien hoef je, door het goed te doen, alle tijd die je besteedt aan het zoeken van filters of postproductie-apps op je telefoon niet meer te doen.

Wij helpen met een nieuwe hobby

Koop een metaaldetector

Een heerlijk rustige hobby voor mannen die genieten van het buitenleven en de stille sensatie van het proberen om een ​​begraven schat te vinden. Er is ook een hele subcultuur en hobbyclubs omtrent deze hobby.

Stress, uitputting en overwerkt zijn kunnen allemaal leiden tot “burn-out” – een zeer 21e-eeuws gezondheidsprobleem. De symptomen zijn nauw verwant aan depressie, zoals ernstige angst, slapeloosheid en zowel fysieke als mentale vermoeidheid.

Uit een enquête bleek dat 51 procent van de voltijdse werknemers een burn-out had ervaren. Het is maar al te gemakkelijk om het erger te maken en door te gaan met het werk. Maar er is maar één manier om de effecten aan te pakken: ontspannen.  Origami kan daarvoor zorgen. Origami gaat een stapje verder dan het ouderwetse papieren vliegtuig, heeft een heropleving vanwege de toegenomen interesse in mindfulness, rust en zelfs meditatie.

Breien

Juist, breien. In de afgelopen jaren zijn meer jonge mannen als tijdverdrijf begonnen met breien, niet alleen om creatief te zijn met gekleurde wol, maar omdat het een effectieve ontstresser en ontspanningsoefening is.

Spot dingen!

Trainspotting is een beetje ouderwets, maar er zijn veel andere hobby’s van spotters: vogels kijken, , auto’s, libellen, bomen, zelfs schimmels. Het enige wat je nodig hebt is jezelf, een beetje redelijk weer en een notitieboekje.

Wij helpen je aan een nieuwe hobby

Snelle auto’s ter ontspanning

Ga op zoek naar circuitdagen of vergelijkbare activiteiten in de buurt en rijd iets ongelooflijks waarvoor geen nieuwe hypotheek nodig is. Achter het stuur van krachtige of klassieke auto’s kruipen kan letterlijk en figuurlijk transporterend zijn voor mannen, en is de perfecte hobby voor een beetje spanning.

0