Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat zijn de voordelen van dubbel glas voor jouw woning?

Posted on

Dubbel glas is niet meer weg te denken, zeker nu we allemaal milieubewuster en zuiniger aan moeten doen met energie en gasverbruik. Gelukkig beschikken steeds meer huizen over dubbele beglazing, maar toch kom je nog regelmatig enkele beglazing tegen, dat uiteraard minder goed isoleert. Wat zijn de voordelen om toch over te gaan op dubbel glas in een woning?

Dubbel glas

Indien je erover nadenkt om dubbel glas aan te schaffen om het huis waarin je woont goed te isoleren, is het goed om te weten waarom het toepassen van dubbel glas nu zoveel voordelen heeft.

Dubbel glas, het woord zegt het al, bestaat uit een dubbele glasplaat waar tussenin een geïsoleerde luchtspouw zit. Deze luchtspouw zorgt ervoor dat de kou van buitenaf geen of een aanzienlijke vermindering doorlaat naar binnen toe, waardoor het huis beter op temperatuur kan blijven. Door de verminderde toelating van kou van buitenaf, kan de warmte beter in huis blijven, waardoor je de verwarming minder hoeft te gebruiken. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je de verwarming een graadje lager kan zetten, omdat de warmte nu beter in het huis blijft hangen. De temperatuur  in huis blijft constant wat zorgt voor een vermindering van de het totale energie- en gasverbruik per maand, wat uiteraard ook zeer gunstig voor de portemonnee is.  Dit kan je dus een flinke besparing opleveren!

Nog een bijkomend voordeel is dat er geen condens wordt gecreëerd. De warmte binnenshuis komt met dubbel glas niet in aanraking met koudere oppervlakken, zoals wel het geval is bij enkele beglazing. Doordat er geen condens ontstaat, zijn schimmelplekken ook zo veel mogelijk te voorkomen.

Alles bij elkaar is het plaatsen van dubbel glas natuurlijk erg gunstig als je kijkt naar de maandelijkse uitgaven rondom gas- en energieverbruik.

Hoogrendementsglas

Naast de dubbele beglazing, is het tegenwoordig ook mogelijk om over te gaan naar hoogrendementsglas, ook wel HR ++ en HR +++ glas genoemd. Bij deze eerste variant bestaat het dubbele glas uit extra isolaties, waaronder een dunne metaallaag aan de binnenzijde van beide glasplaten gecombineerd met edelgasvulling voor extra isolatie. Wil je over op HR +++ glas, dan bestaat dit glas uit 3 delen glasplaat.  Het nadeel hiervan is dat het glas niet in elk bestaand kozijn is te plaatsen vanwege zijn dikte, daar staat wel tegenover het HR +++ glas zorgt voor een nog betere isolatie. 

Uiteraard is, afhankelijk van het type dubbel glas, de dubbel glas prijs variërend. Hoe beter geïsoleerd, hoe duurder het glas gaat worden. Maar zoals eerder benoemd, als de gas- en energiekosten maandelijks dalen na aanschaf van het type dubbel glas, dan is dit zeker de moeite waard en levert je zelfs een flinke besparing op.

Glas Gigant biedt diverse types dubbel glas aan en denkt met je mee om zoveel mogelijk voordelen te verkrijgen van het dubbele glas dat je graag wilt aanschaffen

0