Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waar moet je aan denken voordat je de lekkerste koffie kunt zetten?

Posted on

Bijna iedereen is wel in staat om een kop koffie te zetten. Over de kwaliteit valt echter nog wel eens te twisten. De koffie op kantoor smaakt bijvoorbeeld heel anders dan in het ziekenhuis. Net als dat de koffie thuis anders smaakt dan in een restaurant. Ook onderling zijn er veel verschillen. Als echte koffieliefhebber wil je natuurlijk dolgraag ook thuis lekkere koffie kunnen zetten. Dat blijkt echter niet zo gemakkelijk als het klinkt.

Lukt het jou ook nooit om een lekkere kop koffie te zetten? Evenaart het net niet de smaak die je in gedachten had? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Iedereen kan namelijk lekkere koffie zetten. Als je maar weet waar je aan moet denken. In dit artikel geven we enkele tips om je op weg te helpen.

De juiste koffiemachine én onderhoud

Als je op zoek bent naar de juiste koffiemachine, kom je al snel tot de conclusie dat het aanbod aardig overweldigend is. Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten koffiemachines. Welke de beste is? Dat hangt met name af van jouw eigen persoonlijke voorkeuren en wat je hier precies allemaal mee wilt doen.

Houd er ook rekening mee dat de bekende merken ook meer bijpassende producten verkopen. Een Senseo apparaat ontkalken is bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker dan een koffiemachine van een onbekend merk, omdat je gewoon weet welke producten je hiervoor kunt en mag gebruiken.

Ons advies: laat je informeren in de winkel. Stel een lijstje met wensen op en laat deze aan de verkoper zien. Zo weet je zeker dat je straks met de juiste koffiemachine thuiskomt.

Vergeet niet om naast de koffiemachine ook te informeren naar het onderhoud. Wanneer de koffiemachine niet op de juiste manier onderhouden wordt, kan dit van invloed zijn op de smaakbeleving en levensduur van het apparaat. Daarom belangrijk om ook hier stil bij te staan en de juiste producten te kopen.

Gebruik zacht water

De waterhardheid in Nederland is per provincie weer anders. Een ding is zeker: hard water is niet goed voor je apparatuur én kan ook nog eens de smaakbeleving beïnvloeden.

Als je de lekkerste koffie wil, zul je hier dus werk van moeten maken. Dat kan bijvoorbeeld door het apparaat aan te sluiten op een waterfilter? Heb je dit niet? Dan zou je ook eventueel over kunnen gaan op flessenwater. Daar ben je onder de streep vaak wel wat duurder mee uit.

Vergeet niet om je koffiezetapparaat tijdig te ontkalken. Doe dit op regelmatige basis en op plaatsen waar de waterhardheid erg sterk is nog wat vaker. Een Nespresso machine ontkalken doe je met behulp van de juiste producten. Volg de instructies nauwlettend op voor het beste resultaat.

Gebruik goede koffiebonen

Er is een enorm aanbod aan koffie verkrijgbaar. Er zijn zeer goedkope en bovenal slechte koffiemerken verkrijgbaar, maar ook koffiebonen van enorm goede kwaliteit. Toch kunnen er op het gebied van smaak veel verschillen zijn. Daarom is het goed o meerdere merken uit te proberen. Gebruik je echte koffiebonen? Dan kun je ook naar een speciaalzaak gaan en daar verschillende melanges proeven. Zo ontdek je al snel welke jij het lekkerste vindt. 

0