Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zaken waar je op moet letten als je een elektrische vouwfiets gaat kopen

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een elektrische vouwfiets. De snelwegen worden namelijk als maar drukker, wat dan weer leidt tot meer files. Moet jij verder weg zijn en wil je niet met de auto daar naar toe gaan? Dan is een elektrische vouwfiets ideaal! Je pakt de trein en eenmaal aangekomen in de stad van bestemming, vouw je je fiets uit en rijd je zo naar je afspraak. Ideaal toch?

Ook producenten van fietsen hebben het voordeel van een elektrische vouwfiets gevonden en hebben bijna allemaal minimaal een exemplaar in de collectie. De combinatie van elektrisch fietsen en het lichtgewicht met de mogelijkheid tot de fiets op te vouwen, maken hem voor veel situaties ideaal. Zoals gezegd kun je deze makkelijk mee in de trein nemen, maar ook op vakantie neemt hij weinig plek in beslag. Hierdoor kan een dergelijke fiets ook makkelijk achter in de auto gelegd worden, om dan naar een stad of gebied te rijden om dat verder op de fiets te gaan ontdekken.

Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van wat jouw eisen zijn

Aangezien het aanbod de laatste jaren erg groot is geworden met betrekking tot vouwfietsen, moet je voor je op zoek gaat goed voor jezelf bepalen wat je wil. Doe je dit niet, dan zal het moeilijk worden om een keuze te maken. Baseer jouw keuze bijvoorbeeld op de aanschafprijs, de afstand die je met een volle accu kan rijden, het gewicht van de fiets, etc. Als je zorgt voor een duidelijk beeld hiervan, kun je makkelijker de juiste elektrische vouwfiets voor jou kopen.

elektrische vouwfiets kopen

Over het algemeen varieert de framemaat van een elektrische vouwfiets tussen 20 en 58 cm. Wat betreft de wielmaat kan deze verschillen van 8 tot maximaal 28 inches. Kies daarbij tevens voor duurzame doch lichtgewicht materialen zoals bijvoorbeeld aluminium of carbon aangezien dit bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Zeker als je van plan bent de fiets vaak opgevouwen mee te nemen, zul je bij het dragen blij zijn als deze zo licht mogelijk is.

Andere zaken waar je rekening mee moet houden als je een elektrische vouwfiets gaat kopen zijn bijvoorbeeld wat voor type aandrijving je wil, naar welk type remsysteem jouw voorkeur uitgaat, hoe ver de accu je moet kunnen brengen, etc. Kies daarbij voor duurzame doch lichtgewicht materialen zoals bijvoorbeeld aluminium of carbon aangezien dit bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Lees ook: Alles wat je moet weten bij het aanschaffen van een elektrische fiets

0