Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips voor het kiezen van een horloge

Posted on

Wil je een nieuw horloge kopen, maar vind je het lastig om te kiezen tussen het grote aanbod? Lees dan hier tips hoe je een geschikt horloge kunt uitkiezen.

Keuze qua merk

Er zijn veel keuzes qua merken. Een goede kwaliteit horloge is bijvoorbeeld een Armani horloge. Bij de design van een Armani horloge wordt klassiek, tijdloos en modern met elkaar gecombineerd. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het gebruik van hoogwaardige en kwalitatieve materialen zoals luxe leer en edelstaal. Een andere goede keuze is een horloge van het merk Seiko Astron. Bij dit merk staat precisie voorop. Een horloge van dit merk identificeert zelf de tijdzone, waardoor het horloge exact op tijd staat met maximaal een afwijking van slechts 1 seconde in 100.000 jaar. Horloges van dit merk zijn echt een krachtpatser, die worden afgewerkt naar de hoogste Japanse standaarden. 

Specificaties van het horloge

Bedenk wat je belangrijk vindt bij een horloge. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wil je een digitale of analoog horloge?
 • Van wat voor soort materiaal wil je dat het horloge en het horlogebandje is gemaakt?
  Bijvoorbeeld leer, (edel)staal, metaal, saffier glas, kristal glas, mineraal glas of kunststof. 
 • Wil je een ronde of rechte aanzet van de horlogeband?
  Dit is de vorm van het uiteinde van de horlogeband waar deze aan de kast vastzit.
 • Wil je een radiogestuurd horloge?
  Een radiogestuurd horloge wordt aangestuurd door een radiosignaal, waardoor het horloge erg accuraat is en weet in welke tijdzone het zich bevindt.
 • Wil je een vlinder- of vouwsluiting?
  Bij een vouwsluiting vouw je de horlogeband totdat het sluit. Bij een vlindersluiting kan je de horloge naar twee kanten openen. Hierdoor hoef je jouw horloge maar een keer op maat te maken. Hierna past je horloge altijd en kan je het horloge van je pols losmaken zonder dat het de juiste maat verliest.

Doel van het horloge

Denk ook na waarvoor je het horloge wilt gebruiken. Wil je het alleen gebruiken om de tijd te checken of wil je ook een horloge dat je ook kunt gebruiken voor tijdens het sporten? Als je doel het laatste is kan je het best kiezen voor een smartwatch. Afhankelijk van wat voor soort smartwatch je kiest kan je dingen bijhouden, zoals je voeding, het aantal calorieën dat je verbrandt en het aantal stappen dat je loopt. Dit kan je helpen om je sportdoelen te behalen.

Het lezen van beoordelingen van horloges helpt je ook om een goede keuze te maken. Ook vragen naar de meningen van vrienden helpt je bij de juiste keuze. Laat je echter niet te veel beïnvloeden door hun mening. Je zoekt immers een horloge dat bij jou past!

0