Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe weet je of je “The One” hebt gevonden?

Relaties, we zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens, kunnen soms een lastige zaak zijn. Van een veeg naar rechts op Tinder, naar de eerste date en dan de ‘officiële relatie’… het kan allemaal wat veel zijn. En altijd maar de vraag. is ze echt ‘The One’? Ongeacht of je gelooft dat er maar één persoon is, van de 7,6 miljard mensen op aarde, met wie je voorbestemd bent om de rest van je leven door te brengen, het feit blijft dat sommige mensen gewoon beter bij elkaar passen dan anderen. 

Als je “The One” hebt gevonden, stroomt de relatie heel natuurlijk. De dingen zijn vrij eenvoudig. Je begrijpt elkaars standpunten en percepties, en je accepteert ze of voelt hetzelfde. Als een relatie wordt gekenmerkt door regelmatige conflicten en ruzies, zegt dat waarschijnlijk dat de compatibiliteit er niet is.

Een enorme indicator dat je “The One” hebt gevonden? Het is gemakkelijk om bij deze persoon te zijn. Je voelt je thuis, helemaal op je gemak en kunt jezelf zijn. Aandacht besteden aan hoe we ons voelen als we bij iemand zijn, is belangrijk. Voel je je kalm, vredig en oprecht gelukkig? Dat is een goede indicator. Vertrouwen op je buikgevoel kan echter een sprong in het diepe zijn. Dus wat dacht je van een checklist met wetenschappelijk onderbouwde indicatoren?

Gelukkig is er een groot aantal psychologen en relatie-experts die het tot hun missie hebben gemaakt om de complexiteit en subtiliteiten van het effect van liefde op de hersenen te ontdekken. Van veranderingen in je vocabulaire tot bepaald Instagram-gedrag, hieronder vind je de deskundige kijk op of je te maken hebt met een affaire of het echte werk.

Een onfeilbare indicator dat een relatie echt is, is dat je het fenomeen ‘uit het oog, uit het hart’ niet ervaart als je partner er niet is. In plaats daarvan zul je de neiging hebben om veel aan ze te denken, eigenlijk bijna constant. Een onderzoek uit 2005 suggereert dat dit komt omdat echte liefde en oprechte gehechtheid de biochemische reacties die in je hersenen plaatsvinden, daadwerkelijk veranderen.

Hoe weet je of je “The One” hebt gevonden

Als je aan “The One” denkt, wordt er een golf van geluk verhogende dopamine aangemaakt. Dat alles zorgt ervoor dat we ons warm voelen, en daarom is de kans groter dat we ons regelmatig aan deze gelukkige gedachten blijven overgeven. Vooral in de vroege stadia van een sterke relatie, wanneer de effecten het sterkst zijn.

In een onderzoek uit 2002 ontdekten psychologen dat degenen die zich diep verbonden voelen met hun partner, eerder meervoudige voornaamwoorden als ‘wij’ en ‘ons’ gebruiken dan het enkelvoud ‘ik’ of ‘ mij’.

Iedereen die ongelukkig is in hun relatie wijt het natuurlijk aan de slechte compatibiliteit. Ze realiseren zich niet en begrijpen niet dat een succesvolle relatie niet afhangt van hoe gelijk je bent, in plaats daarvan ligt het ook deels aan de pure wilskracht.

Je moet in gedachten houden dat het vinden van “The One” niet betekent dat je een kloon van jezelf moet vinden die precies dezelfde passies deelt of aan je exacte verwachtingen voldoet. Het betekent dat je iemand moet vinden die bereid is om je relatie te laten werken en jij bent bereid hetzelfde te doen. Relaties gaan niet alleen over romantische uitjes en vlinders in de buik, ze kunnen hard werken zijn en jullie moeten allebei bereid zijn om een ​​solide basis op te willen bouwen.

Die mensen die regelmatig verliefde selfies posten? Ze doen waarschijnlijk hun best om een beeld te laten zien dat er in werkelijkheid gewoon niet is. Als je partner je relatie niet overal op sociale media-feeds plaatst, is het eigenlijk een veel sterkere indicator dat alles goed gaat in de relatie. Helaas is sociale media nu een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, tot het punt waarop elk moment moet worden gedocumenteerd en vastgelegd. Gelukkige stellen die hun relatie serieus nemen, delen echter niet veel informatie over hun relatie online!

Hoe weet je of je de ware hebt gevonden

Een ander onderzoek wees ook uit dat, aangezien de mensen om ons heen zo’n impact kunnen hebben op ons liefdesleven, het gebruikelijk is om ‘ondersteuning te willen bieden’ voor je ontluikende romance.

Dus als je je partner niet alleen aan je vrienden en familie hebt voorgesteld, maar ook feedback van alle betrokken partijen hebt gevraagd en tegelijkertijd alle goede eigenschappen van je partner hebt benadrukt, is het zeer waarschijnlijk dat je “The One” hebt gevonden!

0